Jumalaa kohti

Jumala, Sinä tunnet minut (Psalmi 139)

Daavid aloittaa psalminsa: ”Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut” (1). Daavid jatkaa, että mitä tahansa teemme tai minne menemme, Jumala tietää sen. Hän ymmärtää ja näkee aikeemme jo kaukaa, tietäen kaiken tekemisemme (2-3). Herra tietää puheemme, kielemme käytön ja sanamme, jotka kaikki ovat Hänen tiedossaan (4). Herran tietämys meistä suuntautuu jo meidän alkuhetkiimme täällä maan päällä. Daavid kirjoittaa, että ennen kuin hän oli elänyt päivääkään, olivat kaikki hänen päivänsä jo Jumalan suunnitelmissa ja tiedossa (13, 16).

Daavid kysyy, voinko paeta Sinua Jumala mihinkään? Hän jatkaa vastaten, että vaikka menisi taivaaseen, tuonelaan, tai nousisi lentoon, ei hän voisi Jumalaansa paeta. Vaikka yrittäisi paeta Jumalaa muuttamalla paikkakuntaa, tai mennä paikkaan, jossa Jumala ei näkisi, olisi sekin turhaa, koska sielläkin Jumala on (7-12). Hän toteaakin yhteenvedossaan, että Sinä Jumala tiedät kaiken. Daavid huokaa sen olevan niin ihmeellistä, hänen ymmärryksensä ei riitä sitä käsittämään (6).

Daavid ihmettelee vielä puhuen suojasta, jonka Jumala antaa omilleen. ”Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni” (5). Mikä ihmeellinen suoja ja varjelus meillä Hänen omillaan on. Daavid siirtyy Jumalan varjelusta Hänen suunnitelmiinsa: ”Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä!  Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani” (17-18).

Näillä Daavidin ajatuksilla on hyvä aloittaa tämä uusi vuosi 2017. Saamme olla varmoja, että juuri niin kuin Daavid kirjoittaa psalmissaan, juuri niin asiat ovat meidänkin kohdalla. Karkuun ja pakoon Jumalaa emme pääse, siispä käykäämme Häntä kohti. Sitä Hän odottaa ja kaipaa meiltä. Saamme tulla kohtaamaan Häntä kipuinemme, taakkoinemme, syntinemme. Sitä Hän odottaa ja kaipaa. Hän haluaa uudistaa seurakuntansa ja antaa herätyksen heidän keskelleen.

Kun ajattelemme seurakuntaamme ja tätä vuotta, haluamme myös nähdä Daavidin mainitsemia Jumalan ylivertaisia suunnitelmia koskien seurakuntaamme, Espoota ja lähetyskenttiämme. Rukoillaan yhdessä, että saisimme niitä nähdä.

Veljenne KyöstiX