Viikkokirje 7 / vko 5

Kirje Dar es Salamista

Kirjoitan tätä viikkokirjettä Tansaniasta, Dar es Salamista. Täällä on aina lämmin. Päivälämpötila vaihtelee vuoden aikana 30-33 C asteen välillä. Nyt on tuo kuumin aika alkamassa. Dar es Salaam on nykyisin valtava kaupunki. Arvellaan yleisesti kaupungin väkiluvun lähentelevän n. 6:tta miljoonaa ihmistä. Kun asuimme tässä kaupungissa 1994- 1999 väkiluku oli n 2 miljoonaa. Olen täällä järjestämässä IRRTV:n yhdessä paikallisten srk:ien kanssa suunnittelemaa Mega City Media kampanjaa. Kiitos, jos rukoilet tämän tulevan tapahtuman ja minun puolestani.

Matteuksen 9 – luku kertoo, kuinka Jeesus kulki kaikissa kaupungeissa ja kylissä.  Hän opetti ja julisti ilosanomaa taivasten valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat. Hän sääli kansaa, koska näki ihmisten olevan näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla. Hän pyysi opetuslapsia pyytämään Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen (35-38).

Nähdessään ja kuullessaan parantumisihmeitä ja jopa kuolleista heräämisiä tapahtuvan, kaksi sokeaa miestä lähti seuraamaan Jeesusta. He huusivat Jeesuksen jäljessä: ”Armahda meitä Daavidin poika!”

Jeesus kysyi heiltä: ”Uskotteko, että minä voin auttaa teitä?” ”Uskomme, Herra”, he vastasivat. Tähän Jeesus sanoi: ”Tapahtukoon teille niin kuin uskotte”, ja heidän silmänsä aukenivat .

Herra Jeesus kulkee edelleen meidän kanssamme kaikkialla missä mekin kuljemme. Hän kysyy meiltä uskommeko, että Hän voi auttaa ihmisiä lähellämme? Ja sitten hän sanoo, tapahtukoon teille niin kuin uskotte. Meidän kaikkien vaikutusalassamme on useita ihmisiä. Toisilla enemmän kuin toisilla. Mutta kaikilla meillä niitä on. Pelkästään meidän talon pihapiirissä on kolmessa rappukäytävässä(9 kerrosta, jokaisessa kerroksessa 4 asuntoa= 108 asuntoa) n. 200 ihmistä päivittäin liikkeellä. Uskonko minä, että Jeesus voi auttaa näitä ihmisiä? Ja tarjoan heille mahdollisuutta kohdata elävä Jeesus ja parantua. Jeesus sanoo minulle ja meille kaikille: ”tapahtukoon teille niin kuin uskotte.” Jos en tarjoa, en luultavasti usko Jeesuksen mahdollisuuksiin toimia kauttani, enkä anna näille ihmisille mahdollisuutta saada kokea elämänsä suurinta muutosta ja alkaa uskoa Häneen. 

Maanantaina näimme keittiön ikkunasta, että yksi naapureistamme oli menettänyt tajuntansa pihallamme lumisateessa ja pakkasessa ja hän roikkui yhden toisen naapurin käsivarsilla.

Juoksimme nopeasti pihalle auttamaan. Yksi toinen naapureistamme toi paikalle ison ahkion ja saimme naapurin vietyä pakkaselta ja lumituiskulta suojaan pyörävarastoon. Siinä hetkessä tuo mies tuli tajuihinsa. Saimme ensimmäistä kertaa tuon miehen kohdalla rukoilla ja luoda häneen luottamusta kertomalla hänelle Jumalan rakkaudesta ja että apua on tulossa ja hänellä ei ole mitään hätää. Hän sanoi kiitokseksi, että olemme hyviä ihmisiä ja tunsi selvästi olevansa turvassa. Irma oli ennättänyt hakea myös hänen vaimonsa paikalle. Sitten paikalle tulivat ambulanssimiehet. Sokeat miehet, saatuaan apua, eivät voineet olla hiljaa tapahtuneesta. Kun Jeesus toimii ja saamme olla palvelemassa häntä, on se suurinta, mitä elämässämme voi tapahtua. Ja siitä me innostumme ja myös oma uskomme kasvaa.

Siunausta viikkoosi ja uskoa tehtäviisi Jeesuksen palvelijana. Rukoillaan myös Herralta väkeä elonkorjuuseen!

Sinua siunaten:

pastori kyÖstiX