Viikkokirje / vko 6

Minulla on taskussa neljät avaimet. Kotiin, häkkivarastoon, sähkötolppaan, autoon ja kirkolle. Jokaista tulee käytettyä joka viikko, jos ei joka päivä. Jokainen avain avaa jonkun oven. Jokaisen avaimen mukana tulee vastuuta. Ja kun avaimet ovat hukassa, niin lukot eivät aukea.

Jeesus sanoi: Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu(Mt. 16: 19).

Taivasten valtakunnan avaimet ovat avaimet, joilla pelastetaan ihmisiä. 

Jeesus antoi Pietarille avaimet taivasten valtakuntaan, koska hän ymmärsi, kuka Jeesus on, uskoi sen ja tunnusti Jeesuksen Messiaaksi. Helluntaipäivänä Pietari avasi taivasten valtakunnan ovet yli 3 000 muulle. Matteus 18:18 kertoo, kuinka Jeesus antoi nämä avaimet myös kaikille opetuslapsilleen. 

Taivasten valtakunnan avaimet saa uskon kautta. Pietari ja muut opetuslapset olivat saaneet olla Jeesuksen kanssa, nähdä, kokea ja kuulla kuka Jeesus on. Ja usko syntyi heidän sydämiinsä.

Myös me olemme Jeesuksen opetuslapsia. Ja meillä on avaimet avata taivasten valtakunnan ovet muille, jotka Jeesukseen haluavat uskoa. Lähellä ja kaukana. Espoossakin on monella avaimet hukassa.

Seurakuntana olemme avaamassa taivasten valtakunnan ovea monella rintamalla. Yksi uusi avaus on Tapiola. Olemme vuokranneet Tapiolan nuorisotilan sunnuntai illoiksi täksi kevääksi. Näkymme on viedä taivasten valtakunnan avain jokaisen Tapiolan nuoren ulottuville. Alamme pitämään Tanelin johtaman tiimin kanssa Iisi sunnuntai– nimistä iltaa nuorille. Illoissa on tavoitteena rakentaa fyysinen, hengellinen ja sosiaalinen tila ja aika, jossa nuoret saavat olla yhdessä, kokea Jumalan todellisuutta ja alkaa uskoa Jeesukseen.

Muistetaan Tapiolan alkavaa työtä, ja koko Espoota tällä viikolla erityisesti. Meillä on avaimet taivasten valtakuntaan, monella Espoolaisella ei. Avainten mukana Jeesus on antanut meille vastuuta. Ja hän on luvannut olla kanssamme, kun menemme uskossa avaamaan ovia muille.

Siunattua viikkoa,

Taneli Sinivirta
Pastori, Espoon Helluntaiseurakunta

X