Viikkokirje / vko 7

Tervehdys kirkolta,

Tämän viikon torstaina vietetään ystävänpäivää, todennäköisesti meistä jokainen törmää tähän teemaan jossain tilanteessa viikon aikana. Tosin seurakunnassahan ystävänpäivä tulisi olla joka päivä. Minun rukoukseni ja toiveeni on, ettei kukaan jäisi yksin vaan kaikki saisivat kokea ystävyyttä ja yhteyttä. Käytännössä yhteys voi toteutua monella tavalla, vaikka  kahvikupin ääressä sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen. Ystävyyden syntymiseen ja vahvistumiseen tarvitsemme toinen toistemme kohtaamista. Kotiryhmissä seurakuntalaiset voivat kohdata toisiaan ja Jumalaa säännöllisesti. Jos sinulla hyvä lukija ei ole vielä kotiryhmää, niin ota yhteyttä, yritetään löytää sinulle sopiva ryhmä. Lisäksi seurakunnassa saa kokea ystävyyttä myös yhteisen tekemisen kautta. Meillä on monia toimintatiimejä joihin otetaan mielellään uusia ihmisiä. Hyvä ja uskollinen ystävyys on arvokasta.  Se on suuri lahja, josta saa iloita ja jota tulee myös vaalia.

Olemme Jeesuksen ystäviä. Hän kutsuu opetuslapsiaan ystäviksi, sellainen luottamus ja läheisyys kuuluu tähän suhteeseen. Jeesus ei salannut heiltä mitään vaan hän oli avoin heille puheissaan. Hän oletti, että ystävät elävät hänen käskyjensä mukaan. ”Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne (Joh. 15:14- 17). Tämä etuoikeus ja velvollisuus koskee kaikkia Jeesuksen opetuslapsia kaikkina aikakausina, se koskee myös meitä tänään.

Kenen ystävä Jeesus tahtoisi meidän olevan? Hän itse halusi olla ystävä myös sellaisten ihmisten kanssa, joita sen ajan uskonnolliset ihmiset halveksivat ja karttoivat. Tästä he Jeesusta moittivat ja ivasivat, että hän syö ja juo syntisten kanssa (Luuk. 7:34). Mitähän me voisimme oppia tästä Jeesuksen käyttäytymisestä ja miten voisimme soveltaa sen omassa arjessamme? Uskon, että meille jokaiselle on mahdollisuus osoittaa ystävyyttä jollekin uudelle tuttavuudelle tänä vuona.

Ole siunattu ihmissuhteissasi!

Irma
X