Viikkokirje / vko 11

Tervehdys kirkolta,

Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alla, niin hän ajan tullen korottaa teidät (1.Piet. 5:6).

Joku viisas on neuvonut käyttämään kaikki tilaisuudet nöyrtyä Jumalan ja ihmisten edessä. Ottamaan kiitollisena vastaan kaikki, minkä Jumala sallii sisäpuolelta tai ulkopuolelta, ystävien tai vihollisten suunnalta, luonnollisena asiana elämässämme. Meidän tulisi pitää nöyryyttä perushyveenä ja velvollisuutenamme Jumalan edessä.

Mitä nöyrtyminen on käytännössä ja miten ihminen voi konkreettisesti toteuttaa sitä?

Yksi tapa on antaa itsemme ja kaikki asiamme Jumalalle,  heittää kaikki murheemme hänen  päälleen. Käytännössä luottaa hänen apuunsa ja johdatukseensa omassa elämässämme. Saamme rukoillen etsiä Jumalan tahtoa ja luottaa, että se on parasta meille.

Toinen tapa on antaa anteeksi heille, jotka ovat loukanneet meitä. Vaikka he eivät pyytäisikään anteeksi ja vaikka he toimisivat tulevaisuudessakin samalla tavalla meitä kohtaan. Se ei aina ole helppoa, mutta me voimme tehdä tahdon valinnan antaa anteeksi. Joskus joudumme ehkä tekemään uudelleen ja uudelleen saman valinnan. Silloin ollaan nöyrtymisen tiellä, vaikka  tie olisikin pitkä.  

Kolmas tapa voi olla se, mitä sinä olet tällä viikolla opetellut ja toteuttanut omassa elämässäsi.

Nöyrtymisen käskyä seuraa lupaus korottamisesta. Lupaus on selkeä ja varma. Meidän ei tarvitse korottaa itse itseämme, se ei kuulu meidän tehtäviimme. Meille on tärkeää ja terveellistä muistaa, mikä on meidän osuus ja mikä on Jumalan osuus tässä nöyrtymisen ja korottamisen yhtälössä.  Pysytään kiitollisina ja kuuliaisina omassa asemassamme ja annetaan kunnia Jumalalle.

Siunaavin terveisin,

Irma
X