Pastorin viikkokirje / vko 21

Ihminen kaavailee monenlaista,mutta kaikki käy Herran tahdon mukaan.”

Sananlaskut 19:21

Olen tätä kirjoittaessani Keuruulla nuorisopastoreiden seminaarissa. Meillä on täällä opettajana Klaus Korhonen. Haluan jakaa yhden hänen jakamistaan viisauksista meille kaikille. Hän nimittäin kertoi esimerkin keski-eurooppalaisesta seurakunnasta, jossa oli ollut vahvaa kasvua. Klaus oli kysynyt yhdeltä seurakunnan pastorilta, mikä on mielestäsi kasvunne salaisuus? Pastori oli vastannut tosi epäröimättä, että kasvun salaisuus on ollut siinä, että meillä on annettu myös suunnitelmien epäonnistua.

Uskon, että heillä varmasti on ollut muitakin asioita, jotka ovat johtaneet kasvuun ja Jumalahan sen kasvun antaa, mutta varmasti noissa sanoissa on ollut myös iso viisaus. Mielestäni meidän tulisi rohkeasti, niin omassa elämässämme kuin seurakunnankin elämässä, suunnitella ja kolkutella erilaisia mahdollisuuksia joihin ryhtyä. Välillä voi käydä niin, että suunnitelmat eivät kannakaan pidemmälle tai jäävät toteutumatta, mutta uskon myös, että ne timantit ja helmet voivat välillä vaatia sen, että yritetään monia eri asioita ja ollaan kärsivällisiä. Ei pelätä epäonnistumista, koska se kertoo vain siitä, että on ainakin yrittänyt ja sitä meidän tulee arvostaa.

Kesä voi olla monelle aikaa, jolloin pystyy vähän katsomaan omaa elämäänsä kauempaa ja voi pysähtyä sen eteen mitä uutta voisi omassa elämässään saavuttaa. Ollaan rohkeita, avoimia ja rukoillaan Jumalan johdatusta ajatuksiimme ja ideoihimme.

Täältä löytyy ohjelma: http://www.espoohsrk.fi/event-directory/

(huom! Tällä viikolla ei perjantain nuorten iltaa, vaan kaikki nuoret Tapiolassa sunnuntaina)

Täällä kesäleirien ilmoittautumislomakkeet: http://www.espoohsrk.fi/2019/03/21/kesan-leirit-2019/

☺

kaikilla leireillä vielä tilaa

Terveisin,

Jarkko Pylvänäinen
nuorisopastoriX