Pyhäkoulut ja varkkiraamis

Pyhäkouluissa ja varkkiraamiksessa tapahtuu

Kirkkomme alakerrassa toimii sunnuntaisin jumalanpalveluksen aikana lasten oma kirkko: pyhäkoulu. Pyhäkouluryhmiä on kolme: pienet lapset (3-6-vuotiaat), koululaiset (7–9-vuotiaat) ja varhaisnuoret eli varkit (10+ vuotiaat). Varkkien ryhmää kutsutaan varkkiraamikseksi.

PYHÄKOULUISTA JA VARKKIRAAMIKSESTA, YLEISTÄ

Pyhäkouluissa ja varkkiraamiksessa opetellaan tuntemaan ja tutkimaan Raamattua, rukoilemaan ja ylistämään. Opetussuunnitelmat seuraavat helluntaiherätyksen lapsityön laadukkaita kirjoja Ilonpesä ja Aarresaari. Jokainen pyhäkoulukerta on tietysti omanlaisensa riippuen kuka on opettajana ja tehdäänkö sillä kerralla yhdessä näytelmä, lauletaanko, askarrellaanko tms. Usein syntyy mielenkiintoisia keskusteluja lasten kanssa ja haluammekin kannustaa lapsia rehellisiin kysymyksiin ja olemaan oma itsensä seurakunnassa toisia kuitenkin kunnioittaen. Tärkeää on myös saada uusia ystäviä; leikkiä ja puuhata yhdessä ja viettää hyviä hetkiä samanikäisten kanssa. Olemme aikuisina sitoutuneet siihen, että erilaiset lapset kokevat Taivaan Isän ja seurakunnan juuri heitä ainutlaatuisina yksilöinä rakastavina ja aina tervetulleeksi toivottavina.

PYHÄKOULUIHIN ILMOITTAUDUTAAN AINA JUMALANPALVELUKSEEN SAAVUTTAESSA

Pyydämme vanhempia aina jumalanpalvelukseen saapuessaan ilmoittamaan lapsensa sen päivän pyhäkouluun. Ilmoittautuminen tapahtuu yläaulassa olevan pöydän luona. Tällä tavalla voimme vaihtaa vanhempien kanssa aina muutaman sanan ja samalla varmistaa, että meillä on vanhempien puhelinnumero, johon voimme soittaa kesken pyhäkoulun jos jotain yllättävää sattuu. Tämä lisää vuorovaikutusta perheiden ja seurakunnan välillä ja lisää myös merkittävästi lasten turvallisuutta pyhäkoulussa. Varkkiraamikseen ei varhaisnuorten enää tarvitse ilmoittautua.

TIMANTTIEN KERÄÄMINEN JA KANNUSTINLAHJAT

Aina osallistuessaan pyhäkouluun lapsi saa oman nimensä kohdalle pyhäkoululistaan timantin. Aina kun timantteja on kertynyt viisi, niistä saa pienen kannustinlahjan. Tällä tavalla haluamme osoittaa lapsille pyhäkoulussa käymisen olevan arvokasta ja että he itsekin ovat arvokkaita timantteja.

PYHÄKOULUJEN JA VARKKIRAAMIKSEN OMA KUMMILAPSI KENIASSA

Pidämme tärkeänä opettaa lapsille ja varhaisnuorille myös kristillisyyteen keskeisesti kuuluvaa lähimmäisestä välittämistä. Tätä tavoitetta varten pyhäkouluilla ja varkkiraamiksella on tammikuusta 2013 alkaen oma kummilapsi Kenian köyhien kylien lasten joukosta. Kummilapsi on meillä Fida International -lähetysjärjestön kautta (www.fida.info/tyomme/kummilapsityo/). Tuemme oman kummilapsemme elämää ja koulunkäyntiä joka kuukausi tietyllä summalla ja lapset saavat mm. lukea hänen kirjeitään ja kuulla hänen elämästään. Varhaisnuoret voivat tuoda seurakuntakouluun aina halutessaan pienen summan kolehtiin. Nuorempien lasten pyhäkouluissa ei kerätä kolehtia, mutta mikäli lasten vanhemmat haluavat kotona lastensa kanssa esim. leipoa ja tuoda leivonnainen myytäväksi kummilapsen hyväksi, tarjoavat pyhäkoulut siihen tilaisuuden kerran kuukaudessa aina seurakunnan lähetysjumalanpalveluksen yhteydessä. Tällaisilla pienillä teoilla tarjoamme mahdollisuuden oppia huolehtimaan myös heikompiosasisita lähimmäisistämme.

YSTÄVÄPERHEIDEMME LAPSET LÄHETYSKENTÄLLÄ

Pidämme pyhäkouluissa myös säännöllisesti yhteyttä Japanissa ja Kambodzhassa lähetystyössä olevien ystäväperheidemme lapsiin. Yhteyttä pidetään mm. kirjoittamalla kortteja ja piirtämällä kuvia puolin ja toisin. Tällä tavalla saamme paitsi täällä Suomessa kuulla jännittäviä ja arkisia kuulumisia lähetyskentiltä, myös lähetyskentillä olevat lapset voivat muistaa ystävänsä täällä kaukana Suomessa.

AVOIMET OVET AINA: TULE TUTUSTUMAAN TAI MUKAAN TYÖHÖN

Pyhäkoulut ja varkkiraamis ovat avoimia kaikkien vanhempien ja muidenkin kiinnostuneiden tulla katsomaan. Ja jos tunnet kiinnostusta tätä työmuotoa kohtaan, niin otamme sinut iloiten mukaan tiimiimme! Alkuun voi tulla kokeneempien opettajien mukaan harjoittelemaan, apuopettajaksi. Ryhmissä käytetyistä opetuskirjoista löytyy selkeät ohjeet jokaiselle pyhäkoulukerralle, joten omankin opetuskerran suunnittelu on helppoa. Pyhäkoulun opetustiimistä saat lisää tietoa kysymällä seurakunnan lapsityöntekijältä.