Viikkokirje / vko 15

Tervehdys kirkolta,

Me kaikki olemme vaikuttajia, vaikka emme tietoisesti ajattelisikaan sitä. Jokainen meistä vaikuttaa ympärillämme oleviin ihmisiin ja asioihin. Tämä on meille todellinen mahdollisuus ja haaste, jonka tulisi innostaa meitä kaikkia. Seurakunnan tulee näkyä ja kuulua espoolaisessa yhteiskunnassa.

Viime viikolla Saalemin johtajuuskonferenssissa puhuttiin kulttuuriin vaikuttamisesta. Kuinka ottaa kiinni kulttuurista? Vastaukseksi tarjottiin  Hengen hedelmä, joka on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsehillintä (Gal. 5:22-23). Vastaus ei ollutkaan erilaiset menetelmät ja markkinointi, vaan me ja meissä vaikuttava Henki.

– Pysähdytään miettimään tätä!

    –  Tulevana sunnuntaina on eduskuntavaalit, käytä oikeutesi äänestää ja näin vaikuttaa, rukoile myös vaalien puolesta.

Paavali kehottaa galatalaisia vaeltamaan Hengessä, koska silloin he eivät eläisi syntisen luontonsa vaatimusten mukaan. Sama kehotus kuuluu meille, annetaan Pyhälle Hengelle tilaa.   Silloin Hengen hedelmäkin voi kasvaa ja vaikuttaa meissä ja meidän kautta muissa ihmisissä. Eikä meidän tule lamaantua vaikka kasvu olisikin hidasta, silti se etenee. Olemme kristittyinä ihmisinä vaikuttajia jo nyt, vaikka kasvu onkin kesken. Tartutaan tilaisuuteen ja muistetaan, että Ihmisethän kulttuuria synnyttävät ja ylläpitävät, eivätkö suinkaan lahjakkaimmat, viisaimmat ja kilteimmät ihmiset vaikuta eniten siihen vaan päämäärätietoisimmat ja sitkeimmät ihmiset. Historiasta löytyy tarinoita siitä, kuinka kristityt muuttivat kulttuuria palvelemalla muita ihmisiä, esim. hoitamalla ruttotautisia. Ollaan avoimia ja alttiita vaikuttamaan tavalla ja toisella, mahdollisuuksia on paljon.

Siunaavin terveisin,

IrmaX