Pastorin viikkokirje / vko 20

Kevät tulee ja se näkyy! Se näkyy rukous – ja paastoviikkon seurakunnassamme, ja eri työmuodoissamme.

Kevään tulo näkyy esimerkiksi Tapiolassa. Tapiolan Iisi sunnuntaissa ollaan helmikuulta lähtien saatu pitää nuorten iltoja täysin ei uskoville nuorille. Me ollaan joka kerta tiiminä kohdattu 20 – 30 nuorta teekupin äärellä, pingispelin tuoksinassa, biljardipöydän reunalla, sohvalla jutellen ja iltapalaa syödessä. Joidenkin nuorten kanssa olemme saaneet rukoillakin.

Joka ilta ennen ilta palaa olemme saaneet jakaa sanan Raamatusta. Ja se on kylvänyt keskusteluiden siemeniä. Uskotteko Jumalaan? Miten Jumala voi olla hyvä, kun maailmassa on niin paljon pahaa? Onko porno syntiä? Miksi te ootte täällä meitä varten? Miten Jumala muka loi maailman?

Jokaisella ihmisellä on Jumalankaipuu. Saavatko he vastauksia kysymyksiinsä riippuu paljon meistä, jotka olemme jo niitä vastauksia löytäneet. Ai miten kevään tulo näkyy Tapiolassa? Kelit lämpenevät,ja nuoret eivät tule sisälle nuorisotilaan vaan jäävät ulos hengaamaan. Heitä on turha odotella kesällä sisään. Se on totta suurimmalle osalle Espoolaisista. Meidän pitää mennä kohtaamaan heitä siellä, missä he ovat.

Tänä lauantaina saamme olla yhdessä kohtaamassa espoolaisia siellä missä he pyörivät. Tapiolassa on Kesänavaus – niminen tapahtuma, jossa olemme seurakuntana mukana. Jippii – kuoro laulaa, todistuspuheenvuoroja ja haastatteluita on luvassa. Olemme Sampotorilla n. klo 11-14. Tärkeää on myös olla juttelemassa ihmisten kanssa kojumme läheisyydessä, ihan omana itsenään kohdata ihmisiä ja välittää heistä. Heilläkin on Jumalan kaipuu sydämessään – ja me olemme löytäneet vastauksen siihen kaipuuseen. Lähde mukaan kertomaan sinun tarinaasi!

Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli. Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon. – Filippiläiskirje 2: 5-7.

Taneli Sinivirta
pastoriX