Pastorin viikkokirje / vko 23

Tervehdys kirkolta,

Nyt on kesä! – Tämä on sanomattakin selvää meille kaikille. Me näemme, kuulemme ja tunnemme kesän.

Nyt on pelastuksen päivä! – Tämä on totuus, jonka tulee näkyä, kuulua ja tuntua tässä ajassa.

Tulevana sunnuntaina vietetään helluntaita, joka on Pyhän Hengen vuodattamiselle omistettu kristillinen juhlapäivä. Sen ei tulisi olla harras muistojuhla meille vaan innostava kiitosjuhla, koska Pyhä Henki toimii tässäkin ajassa. Meillä tulisi olla kiitosmieli jokaisena päivänä, sillä meitä ei ole jätetty oman lahjakkuutemme, ymmärryksemme, viisautemme ja voimamme varassa elämään. Apostolien tekojen alusta voimme lukea Pyhää Henkeä koskevan lupauksen ja sen täyttymisen: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka” (Apt. 1:8) Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle.  He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. (Apt. 2:1-4)

Kun kokoonnumme yhteen meillä on mahdollisuus rukoilla yhdessä ja meillä on lupa odottaa Pyhän Hengen täyttävän meitä ja ystäviämme. Haluan rohkaista ja kehottaa sinua rukoilemaan sukulaisten ja ystävien kanssa aina tavatessanne. Kesä antaa tilaisuuden ehkä yllättäviinkin rukoushetkiin eri ihmisten kanssa. Älä arkaile rukoilla heidänkään puolesta, jotka eivät vielä tunne Jeesusta Herranaan, sillä nyt on pelastuksen päivä. Tarjoa rukousta jokaiselle sairaalle ja väsyneelle tilaisuuden osuessa kohdallesi. Pyhä Henki on sinun voiman lähde, luota vain Jumalaan. Sinut on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä.

Siunaavin terveisin,
Irma
X