Pastorin viikkokirje / vko 24

Muutos. Jotkut pelkäävät sitä, jotkut eivät usko sen olevan mahdollista. Joidenkin asioiden emme halua muuttuvan ikinä, ja joitakin asioita yritämme vimmatusti muuttaa. Markuksen evankeliumin luvussa viisi kerrotaan naisesta, joka oli yrittänyt muuttua epätoivoisesti. 12 vuotta hän oli etsinyt apua, yrittänyt muuttua, parantua verenvuodosta. Hän oli käyttänyt kaikki rahansa – kaikki – saamatta apua. Muutosta oli tapahtunut vain pahempaan. 

Jakeessa 27 sanotaan, että joku muuttui. Hän oli kuullut Jeesuksesta. Siitä alkoi muutos naisen elämässä. Nainen uskoi mitä kuuli Jeesuksesta, toimi uskossa taistelemalla väkijoukon läpi ja hipaisi Jeesuksen viittaa takaapäin, koki muutoksen tässä hipaisumaisessa kohtaamisessa, ja vielä oli valmis voittamaan pelkonsa ja tulla esiin kaikkien eteen Jeesuksen puhuteltavaksi.

On yksi henkilö, joka voi aloittaa muutoksen meissä. Jeesus.

Jotkut muutokset ovat nopeita, jotkut kestävät vuosia kävellä läpi Jeesuksen kanssa. Raamattu lupaa, että hän, joka on hyvän työnsä aloittanut meissä, vie sen loppuun asti. Meillä on osamme tehtävänä – kurottautua uskossa Jeesusta kohti, etsittävä, ehkä jopa taisteltava tiemme läpi esteiden Jeesuksen luokse.  

Haluammeko muuttua? Etsiydytään Jeesuksen yhteyteen tälläkin viikolla.

Haluammeko, että kaupunkimme, perheemme ja ystävämme muuttuvat? Kerrotaan heille, kuka on muuttanut meidän elämämme. Kutsutaan ihmisiä kokouksiin, ja lapsia lasten-, varkki-, ja nuorten leireille.

Jeesuksen kohtaaminen on muutoksen avain.

Taneli Sinivirta
PastoriX