Pastorin viikkokirje / vko 25

Hyvää juhannusviikkoa kaikille!

Muistuttaisin, että kristittyinä me tarvitsemme muita ihmisiä ympärillemme. Olen itse tullut juuri Fifteen -leiriltä, jossa viisitoistavuotiaat saivat yhdessä syventyä Raamattuun ja ottaa askeleita kristittynä kasvamisessa. Uskon, että yksi tärkeimpiä syitä, miksi nuoret kokevat Fifteen -leirin niin mahtavana asiana, on se, että siellä on muitakin samassa tilanteissa olevia nuoria, joiden kanssa kokee kuuluvansa joukkoon.

Mutta tämä ei ole vain nuorten juttu! Me kaikenikäiset tarvitsemme toisiamme. Olen useasti kuullut kerrottavan, että juuri yhdessä tekeminen ja yhdessä palveleminen on kasvattanut omaa uskoaan ja yhteyttä seurakuntaan. Paavali käyttää useammassakin raamatunkohdassa sanaa ‘συνεργος’ ’synergos’ joka tarkoittaa työtoveria ja yhdessä tekemistä (esim. Room. 16:3). Tästä sanasta olemme saaneet myös sanan synergia, joka tarkoittaa positiivisessa mielessä yhteisvaikutusta, joka on enemmän kuin osiensa summa. Oli selvää, että Paavali halusi tehdä lähetysmatkojaan yhdessä muiden kanssa ja hän vaali yhteyttä muihin seurakuntiin vierailemalla niissä ja lähettämällä kirjeitään.

Pidetään yhteyttä yllä! Tällä viikolla siihen on hyvä mahdollisuus myös muualla asuvien ystäviemme kanssa, kun tänään alkaa juhannuskonferenssi Keuruulla.

https://www.juhannuskonferenssi.fi/

Leireille mahtuu vielä! http://www.espoohsrk.fi/2019/03/21/kesan-leirit-2019/

Jarkko Pylvänäinen
Nuorisopastori
X