Pastorin viikkokirje / vko 26

Keväällä vedimme Tapiolan nuorisotalolla Iisi Sunnuntai nuorteniltoja iltaisin. Illoissa pelattiin, hengailtiin ja juteltiin. Kohokohta oli aina Iisi iltapala, kun koottiin nuoret yhteen syömään ja kuulemaan lyhyt rohkaiseva sana raamatusta. Yleensä kadulta tuli n. 25 nuorta viettämään iltaa kanssamme.

Muistan hyvin sen illan, kun tarjolla oli hot dogeja. Nuoret kai haistivat sen ulos asti, koska heitä oli enemmän kuin normaalisti. Laitettiin iltapalapöydät valmiiksi ja mietittiin riittääkö kaikki tuolit. Tuolit riittivät, kaikki hodarit meni. En tarkkaan edes muista, mistä puhuin nuorille. Ihme kyllä he hiljenivät kuuntelemaan – Pyhä Henki auttoi. Muistan kirkkaasti sen, kuinka iltapalan jälkeen yksi poika alkoi tentata minua kysymyksillä. Miksi teemme tätä? Miksi ruoka on ilmaista? Miten voitte uskoa Jumalaan? Miten voi uskoa luomiskertomukseen? Ja tätä jatkui. Lopulta hän tokaisi, että ”älä tuputa mulle Jumalaa”. Jokin oli tehnyt häneen vaikutuksen. Mitäköhän Jumala tekee Henkensä kautta hänen sydämessään nyt?

Jeesus sanoi Matteuksen evankeliumin luvussa viisi, että ”loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.”

Rakkaudessa on voima, joka voittaa vihan ja ennakkoluulot. Kun me Kristittyinä lähdemme epäitsekkäästi välittämään ja rakastamaan toisia, siinä on taivaallista voimaa. Niin Jeesuskin teki. Ei meidän aina tarvitse yrittää todistaa riitelemiseen asti muille, että olemme oikeassa. Voimme vain elää, ja antaa elämämme loistaa Jumalan valoa. Se sanoma puhuttelee.

Kesä on hyvä aika osoittaa ihmisille sitä rakkautta, mitä me olemme saaneet Jumalalta kokea. Kesä juuri siksi, että meillä on aikaa ja energiaa enemmän kuin pimeänä kiireisenä talvena. Pyytää ystäviä, naapureita, sukulaisia grillaamaan, tai jotain. Jotain, joka heijastaa sitä, mitä sinä olet saanut syntisenä kokea Jumalalta. Armoa. Hyväksyntää. Pyyteetöntä rakkautta. 

Siunattuja kesäpäiviä!

P.S. Kesän leireille voi vielä ilmoittautua alla olevan linkin kautta!

Leirit

P.P.S. Heinäkuun Jumalanpalvelukset ovat iltaisin, ja pyhäkoulut kesälomalla. Tarkista ohjelmasta mitä kesällä tapahtuu!

Ohjelma

Taneli Sinivirta
PastoriX