Pastorin viikkokirje / vko 34

Tervehdys kirkolta,

Tähän aikaan vuodesta rutiinit palaavat arkeemme ja toisaalta uusien juttujen aloittaminen on luonnollista. Monet meistä ovat tarmokkaita ja tavoitteellisia juuri tällä viikolla. Todella hyvä juttu! Tämän saman asian voi todeta laajemminkin niin maiden hallitusten kuin erilaisten järjestöjenkin toiminnassa. Nyt kääritään hihat ja tartutaan työhön. Myös HS:n sarjakuva omalla tavallaan heijastaa samaa tehokkuuden odotusta, siinä Lassi ja Leevi juttelevat elämän sisällöstä.  Lassi vakuuttaa Leeville, kuinka hänen elämästä tulee järisyttävä. Hän aikoo selättää aikamme ongelmat ja muuttaa historian kulun. Leevi ihmettelee kuinka se onnistuu? Lassilla on suunnitelma. Hän kertoo istuvansa puun alla kuin tatti jotta kohtalo varmasti löytää hänet, kun on aika mullistaa maailma.  

Jumalan johdatuksen etsiminen ja löytäminen on tärkeä asia kristityille. Se on yksi yleisimpiä rukousaiheita meidänkin seurakunnassamme. Meidän kaikkien olisi hyvä pysähtyä joskus hetkeksi miettimään, mitä mieltä Jumala on täytetystä tai tyhjästä kalanteristamme. Kenenkään ei tarvitse eikä kannata istua paikallaan kuin tatti odottamassa suurta kutsumusta ja kansakuntia järisyttävää tehtävää. Voimme palvella seurakunnassa ja seurakunnan ulkopuolella monissa merkityksellisissä tehtävissä. Voisin luetella monia tehtäviä, mutta jätän sen tekemättä ja kehotan sinua tulemaan juttelemaan ja kertomaan mitä sinä tahtoisit tehdä ja minkälaisessa työmuodossa haluaisit olla mukana. Jumala on antanut meille erilaisia lahjoja ja taitoja, sen voimme Raamatusta lukea ja käytännössä toisiimme tutustuessa todeta.  Seurakunta on paikka, jossa meidän tulee rohkaista ja tukea toinen toisiamme. Se on keskinäistä rakkautta käytännössä ja siitä meidät voidaan tunnistaa Jeesuksen opetuslapsiksi. Yhdessä me selätämme aikamme ongelmia ja tuomme toivoa toivottomalle.  

Siunaavin terveisin,

Irma

Seurakunnan ohjelma: http://www.espoohsrk.fi/event-directory/

Tulevista tapahtumista nostan tähän Espoo Gospel, ulkoilmatapahtuman 7.9. klo 12-17,  tapahtumapaikka on Tuulikinsilta Tapiolassa, mukana ovat Late Johansson, Jukka Tolonen, Arto Boa, Jippii-kuoro, Luisa ja monet meistä.X