Pastorin viikkokirje / vko 35

Tervehdys
On suuri ilo astua yhdessä uuteen syyskauteen, ja odottaa ilolla, mitä Herra haluaa tehdä meissä ja meidän kauttamme. Toisille nämä päivät tarkoittavat paluuta tuttuihin rutiineihin, toisille astumista uuteen ja osittain tuntemattomaan. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon. Onneksi Jeesus Kristus on sama, olipa elämäntilanteemme mikä tahansa.

Hepralaiskirjeen kirjoittaja antaa meille kaikkiin olosuhteisiin sopivat ja aina ajankohtaiset neuvot. Ne löytyvät luvun 12 jakeista 1-3. Kirjoittaja viittaa todistajien pilveen, joka on ympärillämme. Nuo ihmiset ovat eläneet uskollisesti Jumalan yhteydessä ennen meitä; luottaneet Häneen, seuranneet Häntä, kestäneet koetuksia ja säilyttäneet uskonsa elävään Jumalaan.

Pankaa pois kaikki, mikä painaa ja synti. Jotta voisimme elää levollisin mielin ja puhtaalla omalla tunnolla, meidän tulee heittää kuormamme ja syntimme Jeesuksen ristin juureen. Joillekin se voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä. Murehtiminen ja negatiivinen ajattelu tai pitkäaikainen riippuvuus voivat tuntua olevan niin vahvasti osa omaa identitettiä, että tuntuisi epäluonnolliselta olla niistä vapaa. Jumala voi kuitenkin mullistaa maailmamme. Mikä meille on mahdotonta, on Jumalalle mahdollista. Hän mursi ristillä synnin vallan ja kutsuu meitä Jumalan lasten vapauteen. Siksi on mahdollista luovuttaa taakkamme ja syntimme Hänelle tänään. Hän murtaa niiden voiman elämässämme.

Katse kiinnitettynä Jeesukseen. Jeesus on joka päivä ja joka hetki kanssamme. Saamme nousta uuteen päivään Hänen kanssaan. Saamme tehdä arkiset tehtävämme Hänen kanssaan. Saamme käydä levolle Hänen kanssaan. Voimme ottaa tavoitteeksemme opetella katsomaan Jeesusta elämämme kaikkina hetkinä. Jos ennen olemme vaeltaneet katseet kiinnitettyinä huoliimme ja monenlaisiin uhkakuviin, nyt siirrämme päättäväisesti katseemme Jeesuksen, emmekä päästä Häntä silmistämme. Hän ei ole kaukana, vaan on tehnyt asumuksensa meihin Pyhän Hengen kautta.

Ajatelkaa Häntä. Jeesus oli kaikessa kiusattu niin kuin mekin, ja Hän kulki voittajana jokaisen kiusauksen läpi. (Hepr. 4:15) Hän kulkee sinun ja minun kanssa meidän kiusauksissamme. Saamme kulkea Hänen voittosaatossaan. Kun tekisi mieli luovuttaa, ajattelemme Häntä, joka ei luovuttanut. Kun tekisi mieli antaa lihan mielelle periksi, ajattelemme Häntä, joka vaelsi aina Hengessä tuoden kunniaa Jumalalle. Kun maapallon tila ahdistaa, ajattelemme Häntä, joka hallitsee ja jonka kädessä on kaikki. Jeesus sanoo viimeisen sanan.  ”Minä pidän aina edessäni Herran.” (Ps. 16:8)

Tulevista tapahtumista:

7.9. lauantaina klo 12-17 Ulkoilmatapahtuma Tapiolassa
9.-13.9. Paasto- ja rukousviikko

Jumalan siunaamia päiviä kaikille!X