Pastorin viikkokirje / vko 36

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Itselleni on ainakin tullut jonkinlaisena yllätyksenä, että Päivi Räsäsen tviitti, jossa kritisoidaan kirkkoa siteeraamalla Raamattua, on johtanut esitutkintaan siitä, onko Päivi rikkonut lakia ja kiihottanut kansanryhmää vastaan. Voidaan huomata, että nykyisessä julkisessa keskustelussa kristityillä on yhä ahtaampaa. Monia Raamatunkohtia pidetään liian vanhoina sovellettavissa nykypäivään ja Raamattua halveksitaan avoimesti.

Me kuitenkin muistamme mitä Sanassa itsessään sanotaan:

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. 2. Tim. 3:16.

Me emme voi olla käyttämättä jokaista kirjoituksen osaa. Samalla meidän tulee osata käyttää sitä oikein. Löytää se Kristuksen rakastava sanoma Raamatusta, joka vie meitä kohti Jumalan tahdon mukaista elämää.

Nykypäivänä on myös toinen huomattava ”trendi”. Ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita siitä mihin uskot! Monesti on hedelmällisempää jutella Raamatun teksteistä niiden kanssa keitä tuntee. Monet ihmiset ajelehtivat elämässään vailla minkäänlaista päämäärää ja heitä kiinnostaa oikeasti, jos joku henkilö on löytänyt elämälleen tarkoituksen. He myös näkevät sinussa muutoksen kohti tuota elämää, jonka Jumala on meille tarkoittanut.

Vaikka maailma muuttuu, muistetaan mitä Jeesus meille lupasi:

Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. Joh. 14:27.

Ollaan rohkeita, viedään koko Raamatun sanoma ihmisille ja luotetaan siihen, että kaikki on Jumalan hallinnassa. Hyvää syksyn alkua kaikille!

Jarkko Pylvänäinen, nuorisopastori

jarkko.pylvanainen@espoohsrk.fi
0504659868


Tulossa ensi viikolla:
Rukous- ja paastoviikko: 9 – 14.9.2019
X