Pastorin viikkokirje / vko 38

Hei kaikille

Rukous- ja paastoviikko on takana. Haluan tässä kirjeen alussa heti kiittää teitä kaikkia esirukouksista.

Olin viime viikolla taas käymässä Dar es Salamissa, hoitamassa Dsm Mega City Media Kampanjaan liittyviä asioita. Kampanjanhan on tarkoitus alkaa ti 1.10.

Suureksi haasteeksi oli noussut kaupungin helluntaiseurakuntien(n. 2000 kpl) yhteisen edustuselimen puheenjohtajan/piispan allekirjoittama kirje maan viestintäministeriöön, jossa hän pyysi lupaa kampanjan järjestämiseen.

Ensinnäkään tätä lupaa ei olisi tarvinnut pyytää, koska kyseessä on normaali mainoskampanja ja siihen liittyvät seurakunnat. Tansania on vapaa maa evankelioida. Lisäksi hakemuksessa oli kirjoitettu asioita, jotka olivat varmasti saaneet lukijat hämilleen tapahtuman tarkoituksesta. Siksi lupa peruttiin. Koska kampanjaa on yritetty järjestää kolme vuotta(olen ollut mukana nyt reilun vuoden), lähti Suomesta kirje, jossa kerrottiin, että kampanja pidetään nyt lokakuussa tai sitten sitä ei pidetä ollenkaan. Syynä tähän oli se, että kampanja on lähes valmis toteutettavaksi. Näistä lähtötilanteista lähdin sitten yksin suomalaisena asiaa selvittämään paikallisten johtajien kanssa.

Kiitos todella rukouksista. Sain todella olla kokoontumisissa, joissa oli hyvä ilmapiiri ja joissa koettiin vahvaa omistajuutta kampanjaan ja sen toteuttamiseen. Tapahtui asioita, joita ei ole koskaan ennen Afrikassa tapahtunut minun läsnä ollessani. He alkoivat mm. keräämään rahaa kampanjaa varten ja kirjeen allekirjoittanut piispa myönsi, että kirje sisältöineen oli virhe. Tapaamisissa tapahtui selvästi lähentymisiä (lue anteeksiantamista) eri kirkkojen johtajien välillä. Toisaalta koettiin, että tapahtuma voidaan järjestää korjaamalla kirjettä tietyiltä osin.

Kaiken kaikkiaan koin vahvasti, että ilman tuota kieltävää päätöstä sisältänyttä kirjettä, ja sitä seurannutta rukousta tapahtuman puolesta, tätä yhteen sulautumista eri kirkkojen välillä ei olisi tapahtunut.

Jumala voi muuttaa mahdottoman mahdolliseksi.  Tämä on totta myös meidän elämässämme. Tästä on lukuisia esimerkkejä Raamatussa.

Missiokirjassa on 15 todella vaikuttavaa muutostodistusta tunnetuilta tansanialaisilta kristityiltä. Niistä on tehty upeita videoita TV:hen ja äänet radiokanaville. Lisäksi on tehty kuvat mainostauluihin, linja-autoihin, lehtiin ja käsilehtisiin. Puhelinkeskus on löydetty hyvältä paikalta ja ilmaisnumero saatu hankittua operaattorilta.

Pyydän edelleen kätkeytyä esirukouksiinne.

Tarvitsemme paljon vapaaehtoisia, että kampanja saadaan toteutettua ja seurakunnat saavat kontaktit yhteyttä ottaneisiin ihmisiin. Rukoillaan, että kaikki loppuvalmistelut sujuisivat hyvin. Vihollinen on myös hereillä. Viimeviikolla ollessamme jonossa ruuhkassa, hankkeen paikalliselta johtajalta Danielilta varastettiin puhelin autosta. Koska autossa ei ollut ilmastointia, ajoimme ikkunat auki ruuhkassa ja varas tuli juosten takaa kovaa vauhtia ja nappasi puhelimen telineineen etuikkunasta naamani edestä ja juoksi vieressä olevaan metsikköön. Puhelimen menettäminen oli kova isku Danielille. Saimme asian kuitenkin nopeasti hoidettua.

Ensi viikolla olen menossa opettamaan vapaaehtoisia ja olen mukana, kun tapahtuman mainonta alkaa ti 1.10 ja mielenkiinnolla seuraamme puhelinkeskukseen tulevien soittojen määrää. Pyydän esirukousta myös omasta puolestani ja että pysyisin terveenä.

Sinua siunaten

Kyösti
041-5252546
X