Pastorin viikkokirje / vko 40

Tervehdys, ystävät!

Tässä kirjeessä:
Armon sanomaa
Talkoista
Tiimeistä

Tätä kirjettä kirjoittaessani näkymä ikkunasta on hämmästyttävä: kauniin ruskan värjäämiä puita, sinitaivasta ja auringonsäteitä, pilviä, sadepisaroita ja yksittäisiä lumihiutaleita, tätä kaikkea vieläpä samaan aikaan. Jumala on ihmeellinen armossaan. Vaikka aamut ja illat ovat jo synkkiä, saamme välillä muistutusta alati paistavasti auringosta.

Jesaja välittää meille Jumalan lupauksen: 
”Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta eivätkä sinne palaa vaan kostuttavat maan, tekevät sen hedelmälliseksi ja versovaksi, niin että se antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin käy myös sanani, joka suustani lähtee: ei se palaa luokseni tyhjin toimin vaan toteuttaa sen, mitä minä haluan, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” (Jes. 55:10-11)

Jumalan sana, armon sana, on lähetetty luoksemme, ja olemme saaneet vastaanottaa sen uskon kautta. Olemme maailman onnellisimpia ihmisiä, jos olemme vastaanottaneet armon. Tiedämme, että täysin ilman omia ansioitamme olemme saaneet syntimme anteeksi ja meistä on tullut Taivaan Isän lapsia. Kukaan ei ole niin hyvä, ettei tarvitse armoa. Kukaan ei ole niin huono, etteikö armo riittäisi. Armossa ei ole kyse siitä, keitä me olemme, vaan kuka Jumala on. Kun katselemme Jeesusta Kristusta, Jumalan Poikaa, näemme millainen Isä meillä on. Jeesus oli täynnä armoa ja totuutta. Hänet kohdatessaan ihmiset kokivat syntien anteeksiantamuksen ja syntien kahleiden katkeamisen. Jumalan armossa ja rakkaudessa on ihmistä muuttava voima.


Syksyn pimetessä suomalaiset sulkeutuvat kotikoloihinsa ja yksinäisyyskin voi hiipiä sisikuntaan. Onneksi Jumala on antanut seurakunta ruumiin, jossa saamme kokea ystävyyttä, rohkaisua ja yhdessä tekemistä; niin kirkolla, kotipiireissä kuin epävirallisemmisakin ympyröissä. Säännöllisen viikkotoiminnan lisäksi lokakuulle mahtuu pari tärkeää kokoontumista:

Jo huomenna lauantaina 5.10. klo 9 alkaen pidämme Siivoustalkoot kirkolla. Ohjelmassa piha-alueen siistimistä, varastojen järjestelyä sekä sisätilojen vuosisiivousta. Kahvit, teet ja pikkupurtavat ovat tarjolla alusta asti ja klo 12 saamme nauttia diakonialounasta.
Miksauskoulutus huomenna lauantaina 5.10. klo 15. Koulutus on tarkoitettu sekä nykyiselle miksaajille että asiasta kiinnostuneille. Ylistysryhmien vetäjät ovat myös tervetulleita.
Keskiviikkona 30.10. kokoonnumme jo klo 18 alkaen. Perinteisen sanan, rukouksen ja ylistyksen lisäksi paneudumme erityisesti seurakunnan eri palvelumuotoihin, tiimityöskentelyyn. Seurakunta on paikka, johon saamme tulla lepäämään, kohtaamaan Jumalaa, kohtaamaan lähimmäisiä. Seurakunta on myös paikka, jossa saamme kokea iloa palvellessamme toisiamme niillä moninaisilla lahjoilla, joita Jumala on antanut keskellemme. Me kaikki tulemme hyvin erilaisita elämäntilanteista; toisten arki on kiireen täyttämää, toisilla on runsaasti vapaa-aikaa, yksi on ylikuormitettu, toinen kaipaisi mielekästä tekemistä. Kokoonnumme etsimään Herran kasvoja ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta Jumala voisi asettaa meitä ruumiiseensa niin kuin hyväksi näkee. Merkkaathan illan kalenteriisi ja huomaa erityisesti aikaisempi alkamisajankohta. Luvassa myös pikku purtavaa.


Siunaten,

Esa-Pekka MattilaX