Pastorin viikkokirje / vko 42

Millainen Jumala on? Miltä hän näyttää? Mitä hän tekee, puhuu, ja miten hän meitä ihmisiä – minua kohtelee?

Jeesus on näkymättömän Jumalan kuva (Kolossalaiskirje 1: 15). Valitettavasti emme voi Jeesusta nyt kasvoista kasvoihin tarkkailla, tai puhelimella seurata hänen liikkeitään. Voimme kuitenkin kohdata hänet raamatun sivuilla.

Luukkaan evankeliumin luvussa 15 syntiset ja mielestään synnittömät olivat kerääntyneen Jeesuksen luo ottamaan selvää Jeesuksesta. Jeesus kertoo kolme vertausta, jotka kuvaavat meille Jumalaa ja hänen rakkauttaan meitä ihmisiä kohtaan.

Jumala on lammaspaimen, joka jättää 99 löytääkseen yhden eksyneen. Jumala on nainen, joka kääntää joka kolon löytääkseen hukkuneen hopearahan. Jumala on isä, joka antaa poikansa mennä ja tuhlata elämänsä, ottaen hänet avosylin takaisin kotiin pojakseen. Rankaisematta.

Jumala on…ihmeellinen.

Ihminen on…Jumalan aarre.

Istun autossa. Parituhatta kilometriä ajettu nuorten aktioporukan kanssa. Kohdattu ihmisiä Nokialla, Torniossa, Ivalossa ja Hyrynsalmella. Illalla viimeinen tilaisuus Toivakassa. Jokainen on tärkeä. Joka paikkakunnalla Jumala on, ja etsii ihmisiä pelastaakseen heidät.

Jokaiselle kuuluu sanoma Jumalasta, joka tuli taivaasta maan päälle meidän tähtemme. Sanoma ihmisestä, joka on Jumalan aarre.

Se kuuluu sinulle. Ja minulle. Ja meillä on ilo ja etuoikeus kuuluttaa sitä muille. Yhdessä. Ettei yksikään hukkuisi.

Siunaten,
Taneli Sinivirta
Pastori
X