Pastorin viikkokirje / vko 43

Tervehdys kirkolta,

Mikä meitä ihmisiä puhututtaa ja ihmetyttää?

Apostoli Paavalille  oli hyvin kirkasta se, mitä hän puhuu ja minkä viestin hän kertoo kuulijoille.  ”Puheeni ja julistukseni ei pyrkinyt vakuuttamaan viisaudellaan vaan ilmensi Jumalan Hengen voimaa,  jotta teidän uskonne ei perustuisi ihmisten viisauteen vaan Jumalan voimaan (1. Kor. 2:4-5). Paavali julisti Kristusta ja Hänen ristiään. Puhe rististä on hullutus niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille,  jotka pelastumme, se on Jumalan voima (1. Kor. 1:18).  Korinttilaiset kuulivat tätä puhetta ja monet heistä ottivat sen todesta. He saivat kokea Pyhän Hengen muuttavan voiman elämässään.

Jokaisen ihmisen kohdalla on olemassa mahdollisuus muutokseen, Jumalan voima toimii tänäänkin. Olin käymässä Tansanian Dar es Salamissa, jossa on meneillään IRRTV:n suurkaupunkimissio. Missiosanoma näkyy kaikissa medioissa: radiossa, tv:ssä, netissä, lehdissä, busseissa ja ulkomainoksissa. Puhelinkeskukseen on soitettu 90.000 kertaa ja missiokirjan 30.000 kpl painos on jo loppunut kesken. Jokainen soittaja on tarvitseva ihminen, esim. puhelinkeskukseen soitti Sansibarilla asuva  muslimi nainen, joka pyysi apua. Hän toivoi, että häneen otetaan yhteyttä. Hän oli epätoivoisessa tilanteessa, hänen vanhempansa tahtoivat uhrata hänet epäjumalille. Hän oli nähnyt  tai kuullut mainoksen ”muuttavasta voimasta” ja soitti mainoksessa olevaan numeroon. Hänen sydämeensä oli syttynyt toivo, että ehkä tästä numerosta löytyy apu hänen epätoivoiseen elämäntilanteeseensa. Naispastori soitti hänelle ja keskustelun päätteeksi sai johdattaa hänet uskoon. Nuori muslimi nainen sai kokea Jumalan muuttavan voiman viime viikolla Sansibarilla. Häneen pidetään nyt yhteyttä ja autetaan häntä pääsemään seurakunnan yhteyteen.

Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, Hänen voimansa vaikuttaa voimakkaasti tänäänkin. Tässä on aihetta puheisiin ja ihmettelyyn niin Suomessa kuin Tansaniassa.

Seurakunta on paikka, jonne saamme tulla voimaantumaan ja muuttumaan.

Siunaavin terveisin,
Irma
X