Pastorin viikkokirje / vko 44

Meillä kristityillä on suuri etuoikeus saada tuntea taivaan ja maan Luoja, Taivaan Isä. Jeesus avasti meille tien Jumalan luo. Jeesuksessa näemme ja ymmärrämme, millainen Isä meillä on. Rakastan katsella Jeesusta Raamatun lehdillä ja rukouksessa. Kun näen ja tunnen, miten Jeesus kohtaa ihmisiä, myös minua, tiedän olevani turvassa. Hän ei ole tehnyt minulle, eikä sinulle, koskaan mitään pahaa; Hän ei ole pettänyt lupauksiaan, ei ole ollut kova, ei ole levitellyt perättömiä juoruja, Hän on rohkaissut ja kannustanut, nostanut ja kantanut, kunnellut ja ymmärtänyt. Jeesus on ihmeellinen!

Läheisellä yhteydellä on hintansa. Jumalan armoa emme voi ansaita, se on meille ilmaista. Mutta se ei ole halpaa armoa. Jumala antoi Poikansa syntiemme sovitukseksi. Jeesus kulki kärsimystien, jotta uusi ja elävä tie voisi aueta Jumalan läsnäoloon. Jeesuksen veren kautta meillä on pääsy kaikkein pyhimpään, aivan Jumalan läsnäolon ytimeen. Tänäänkin, missä ikinä vietämmekään päiväämme, arkisessa työssä, koulussa tai opiskeluissa, sairasvuoteella tai ulkomaan matkalla, tie on auki Jumalan luo. Saamme elää tänäänkin rohkeasti Jumalan kunniaksi, tehdä askareemme niin kuin Herralle. Näin Jumala tulee kirkastetuksi elämämme kautta. 

Jumala rakasti maailmaa ja antoi Poikansa. Hän haluaa täyttää meitä rakkaudellaan, ja mekin voimme antaa eteenpäin sitä, mitä olemme saaneet Häneltä. Pienikin rakkauden teko, kaunis sana, avuksi ojennettu käsi, kuunteleva korva voi olla kultaakin kalliimpi kärsivän maailman keskellä elävälle lähimmäiselle. Vielä on mahdollista tehdä hyvää, joten emme lannistu, vaan annamme Kristus-valon loistaa synkän marraskuun keskellä!

Siunaten,
Esa Pekka-Mattila
Johtava pastoriX