Pastorin viikkokirje / vko 48

Tervehdys kirkolta,

Tuleva sunnuntai on ensimmäinen adventti, jota pidetään nöyrtymisen adventtina. Monissa kirkoissa päivän pääteksti on kertomus Jeesuksen ratsastamisesta Jerusalemiin.  Hän ratsasti aasilla eikä maallisten valtiaiden tavoin hevosella. Aasilla ratsastaminen kuvasi nöyryyttä ja kaikki ihmiset, jotka sen näkivät ymmärsivät viestin. Hoosiannaa laulaen he tervehtivät Jeesusta Kuninkaanaan. Hoosianna! -huudahdus on alun perin rukous ”oi auta, pelastaja!”  Me saamme lausua saman rukouksen tänäänkin. Saamme myös kertoa heille, jotka eivät vielä tiedä tästä totuudesta, että jokaiselle on mahdollisuus huudahtaa tai kuiskata samalla tavalla: ”oi auta, pelastaja!”  

Adventtiaikaan kuuluu monia erilaisia asioita, kuten juhlia ja tapahtumia. Vuoden pimeimpänä aikana on mahdollisuus osoittaa huomiota ja rakkautta toinen toisillemme, jopa tuntemattomille. Voimme huomioida sairaita, yksinäisiä, köyhiä, työttömiä ja ylityöllistettyjä. Tämä aika vuodesta on meille mahdollisuus ja haaste toimia. Nyt evankeliumin sanoman välittäminen on hyväksyttävää ja luonnollista. Seurakunnan tehtävä on julistaa evankeliumia tässä ajassa. Yksi mahdollisuus on seurakuntamme yhteinen ulosmeno ti 10.12. klo 17.00. Voit tulla Tapiolaan laulamaan joululauluja ja tarjoamaan glögiä, tervetuloa mukaan välittämään todellista joulumieltä.

 Kaiken kiireen ja touhun lisäksi adventtiin kuuluu odotusta ja valmistautumista. Seurakunnan rukouskokoukset ja jokaisen kristityn henkilökohtaiset rukoushetket ovat paras paikka levähtää, vahvistua ja täyttyä Pyhällä Hengellä. Saamme viettää aikaa elävän Jumalan kanssa, kiittäen ja ylistäen häntä paimenten lailla.

Siunaavin terveisin,

IrmaX