Pastorin viikkokirje / vko 50

Siunattua Joulunaikaa

Jeesus on maailman valo
Jumalan Poika, Kristus Jeesus, tuli alas taivaan kirkkaudesta syntisen ja pimeän maailman keskelle tuomaan valon ja iankaikkisen elämän toivon. Vaikka pimeys peittää maan ja synkeys kansat, herran kirkkaus loistaa rakkauden ja armon valoa väsymättä ja uskollisesti. Hän on kansojen toivo, hän on perheiden toivo, hän on jokaisen ihmisen toivo. Hän tuo keskellemme sen, mitä meitlä itseltämme puuttuu. Jos emme osaa rakastaa, Hän vuodattaa rakkautensa Pyhässä Hengessä sydämiimme. Jos emme osaa antaa anteeksi, Hän valaisee meille rintintyötään ja täydellistä anteeksiantamustaan. Jos olemme huolien valtaamia ja pelkojen saartamia, Hän kätkee meidät siipiensä suojaan ja antaa meille rauhan, Jumalan rauhan. 

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon.Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa valkeus. (Jes 9:1)


Rukoillen Uuteen Vuoteen 2020
Saamme kiittää Jumalaa kuluneesta vuodesta ja kaikesta armosta ja huolenpidosta, jota Hän on osoittanut meitä kohtaan. Jumala on kantanut meitä voimallaan, Hän ei ole hylännyt meitä. On hyvä lähteä Uuteen Vuoteen 2020 rukoillen. Etsitään Herraa yhdessä ja kannetaan maailman, kansakuntamme, seurakuntamme, perhekuntiemme sekä hankilökohtaisia asioita Jumalan valtaistuimelle. Hän on rukouksia kuuleva Jumala. Paavali kehottaa meitä rukoilemaan lakkaamatta (1 Tess 5:17). Voimme toteuttaa hänen kehotustaan yhteisissä kokoontumisissa, kotiryhmissä, perhekuntina, ystävien kesken sekä kukin yksin oman arkisen elämän keskellä. Sydämelläni on rohkaista ja innostaa jokaista erityiseen rukoukseen tammikuun aikana. Hän haluaa antaa meille paljon hyvyyttään ja osoittaa jälleen uutena vuotena, kuinka uskollinen Hän on. 

Etsikää Herraa silloin, kun hänet voidaan löytää,huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä. (Jes 55:6)

Siunaten,
Johtava pastori
Esa-Pekka Mattila
X