Pastorin viikkokirje / vko 7

Opettajani Sibelius-Akatemian ajoilta terotti oppilailleen tärkeää totuutta: ”Less is more – vähemmän on enemmän”.  Innokkaila opiskelijoilla näet oli tapana tupata uusiin sovituksiin mieluumminkin enemmän kuin vähemmän stemmoja eri soittimille ja laulajille. Helposti lopputuloksena oli jokseenkin tunkkainen, täyteen ahdettu lopputulos, jossa kauniit yksityiskohdat peittyivät suureen soppaan. Jokaisen stemman tuli kilpailla siitä, että voisi tulla kuulluksi ja huomatuksi. Olennaisen erottamisen taito oli se, jota opettaja meille halusi painottaa. Ylimääräinen olisi hyvä karsia pois – ja niin lopputuloksesta tulisi selkeä ja sopusointuinen.
Meidän on hyvä aika ajoin pysähtyä miettimään elämäämme, kuten profeetta Haggaikin meitä kehottaa: ”Tarkatkaa teitänne” (Hag 1:5-9). Onko elämämme sopusoinnussa Jumalan ja läheistemme kanssa? Olemmeko oppineet lepäämään Jumalan armossa, anteeksiantamuksessa ja vaeltamaan Hänen tahdossaan? Jumala on Viinitarhuri, joka auttaa karsimaan ylimääräiset oksat elämästämme; sellaiset versot, jotka tukehduttavat kasvun ja haittaavat hedelmän kantamista. Jeesus osasi elää hetkessä. Hänellä ei tuntunut koskaan olevan kiire, eikä Hän kulkenut tarvitsevan ihmisen ohitse. Hänellä oli aikaa istua kaivolla, pysähtyä metsäviikunapuun kohdalle, nukkua myrskyävällä merellä, pestä opetuslasten jalkoja, pitää lapsia sylissään ja ehkä tärkeimpänä kaikista, olla Isän läsnöolossa yksinäisyydessä. 
Jeesuksen seurassa ihminen sai kokea olevansa todella arvokas ja tärkeä. Itse maailmankaikkeuden Luojalla, kuninkaiden Kuninkaalla oli aikaa pysähtyä kohtaamaan yksi ihminen. Jeesus tulee tänäänkin meidän luoksemme, sinun ja minun. Hänellä ei ole kiire mihinkään. Hänen läsnäolossaan ymmärrämme, että emme tarvitse enemmän sitä tai tätä. Vähemmän riittää – ja samassa Hän onkin kaikki. Jeesus sanoi kerran Martalle: ”Vain yksi on tarpeen” (Luuk 10:42). Eräässä toisessa tilanteessa hän kutsui ihmisiä luokseen: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon” (Matt 11:28).
Levollisia hetkiä Jeesuksen kanssa!
________________________________________________________________________________
Tässä vielä pari tiedotusta:
1) Miesten Rukousaamiaiset tiistaisin klo 7-8.
2) Espoon Helluntaiseurakunnan Projektikuoro tiistaisin klo 17:30-19:15Kuoronjohtaja Soile Mattilatiedustelut: soile.mattila@nuottikauppa.com tai 050 327 7012X