Pastorin viikkokirje / vko 8

Tervehdys kirkolta,

Espoon kouluissa vietetään hiihtolomaa tällä viikolla. Tiesitkö, että Espoon  ainoa hiihtolatu löytyy Oittaalta, siellä innokkaat kansalaiset kiertävät reilun parin kilometrin ympyrää. Etelä-Suomen talvi on lähes lumeton ja meidän kulmilla rikotaan lämpöennätyksiä. Samaan aikaan kuitenkin Lapissa on todella paljon lunta. Tämä talvi on erikoinen.  Riippuen siitä asutko Espoossa vai Inarissa, maisemat ovat erilaiset.

Minkälaiset ovat sinun mielesi maisemat tällä viikolla ja minkälaisten haasteiden keskellä sinä elät?

Jumala tuntee sinut ja näkee elämäntilanteesi. Hän tahtoo rohkaista sinua ja muistuttaa asemastasi Jumalan lapsena. ”Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee” (1.Joh. 3:2). Meille on lohdullista tietää, keitä  me olemme ja joskus on tärkeää muistuttaa itseään omasta asemasta Jumalan lapsena. Erittäin innostavaa on myös ymmärtää, että jotain uutta on vielä tulossa. Ihan sama minkälaiset sinun mielesi maisemat ovat tänään, sinä olet Jumalan lapsi. Sinulle kuuluu iankaikkinen elämä, syntien sovitus, pelastus ja vapaus.  Tämä on Itsestään selvä totuus, jonka voin lukea Raamatusta. Viikon kysymys on, elätkö sinä jokapäiväisessä elämässäsi todeksi tätä? ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen” (Gal. 5:1). Pysytään  tässä vapauden olotilassa! Arkipäivän haasteet ovat todellisia, mielen maisemat vaihtelevat ja juuri tämä talvi voi olla erikoinen sinun elämässäsi. Ehkä sinun toiveesi eivät ole toteutuneet ja hengellinen lämpötilasi on vaihdellut nollasta sataan. Kaiken keskellä sinä olet Jumalan lapsi!

Rohkaisen sinua elämään täysillä asemasi mukaista elämää yhdessä muiden kanssa. Älä jää yksin, etsi itsellesi sopiva kotiryhmä, jossa voit yhdessä muiden kanssa jakaa elämää ja kasvaa uskossa. Tietoa kotiryhmistä löydät nettisivuiltamme ja me pastorit autamme sinua mielellämme löytämään sinulle sopivan ryhmän.

Siunaavin terveisin,

IrmaX