Johtoryhmän tiedotus 13.3.2020

13.3.2020

JOHTORYHMÄN TIEDOTUS Espoon Helluntaiseurakunnalle

Hyvät seurakuntalaiset

Koronaviruksen leviämisen seurauksena olemme myös seurakuntana yllättävän tilanteen edessä, ja joudumme tekemään muutoksia totuttuun arkirytmiin. Tässä tiedotteessa kerromme välittömistä toimenpiteistä seurakunnassamme.

Käännämme katseemme Herraan

Ensinnäkin on tärkeää turvata Jumalaan ja Hänen lupauksiinsa. Psalmin kirjoittaja nostaa katseensa vuoria kohti ja miettii, mistä tulee apu.

Minä nostan silmäni vuoria kohti – mistä minulle tulee apu? Apu minulle tulee Herralta, taivaan ja maan Luojalta. (Psalmi 121:1-2)

Edessämme on vuori, joka aiheuttaa monille huolta. Tänä epävarmuuden hetkenä Jumala haluaa muistuttaa meitä vahvasti siitä, että Häneltä tulee apu, Hän on meidän vahva turvamme. Jumala sallii aikoja, jolloin meitä ravistellaan ja herätellään. Hän tekee sen suuressa armossaan. Hän kutsuu meitä yhä läheisempään suhteeseen Jeesuksen kanssa.

Yhteinen rukous

Rohkaisemme koko seurakuntaa rukoukseen ja Herran kasvojen etsimiseen. Yhteinen rukousaika on aamuisin klo 7:30-9 sekä iltapäivisin klo 17:30-19. Kukin voi osallistua rukoukseen mahdollisuuksiensa mukaan kotona. Vaikka olisimmekin fyysisesti yksin, tiedämme, että toisiakin on rukoilemassa samaan aikaan. Voit myös soittaa ystävälle ja rukoilla puhelimitse. 

  • Kokoonnumme kirkolla rukoilemaan ma-pe klo 7:30 
  • Perjantain rukousilta klo 17:30 
  • Miesten rukousaamiainen ti klo 7 yksinkertaisin tarjoiluin. 

Jumala haluaa rohkaista meitä näinä päivinä. Hän on Herra ja Hänen kädessään on kaikki. Meidänkin on hyvä rohkaista toinen toistamme, jakaa toistemme kuormia ja rukoilla toistemme puolesta. Rohkaisemme erityisesti perheitä rukoilemaan yhdessä, kuuntelemaan lasten huolia ja kantamaan niitä Taivaan Isälle tiettäväksi.

Pastorien yhteystiedot löytyvät täältä: https://www.espoohsrk.fi/yhteystiedot/

Kokoustoiminnan jatkuminen

Varkki- ja nuortenillat, Jippii-kuoro sekä Iisi Sunnuntait jäävät välittömästi tauolle. Rebecca Palmi ja Taneli Sinivirta tiedottavat tilanteesta kohderyhmiään.

Su 15.3. järjestämme jumalanpalveluksen sekä pyhäkoulut. Jumalanpalveluksen yhteydessä emme järjestä kahvitusta.

Mikäli kuulut riskiryhmään, kehotamme sinua jäämään kotiin. Jos sinulla on flunssaoireita tai olet palannut hiljattain ulkomaan matkalta, emme suosittele osallistumista kokoontumisiin. 

Rakennamme nopealla aikataululla tilaisuuksien suoratoistomahdollisuutta. Näin jumalanpalveluksen voi seurata 22.3. alkaen myös internetin välityksellä kotona. 

Tulevista seurakunnan tilaisuuksista teemme päätöksen ensi viikolla.

Puheet ovat jo nyt kuunneltavissa netissä osoitteessa: https://www.espoohsrk.fi/media/saarnat/

Yleiset hygieniaohjeet tartuntojen ehkäisemiseksi

Tilaisuuksiimme tulevia pyydämme kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan. On tärkeää pestä kädet huolellisesti saippuan kanssa kotona ennen tilaisuuksiin lähtöä, sekä uudestaan tilaisuuksiin saavuttaessa kirkolla. Tulemme myös pitämään huolen, että seurakunnallamme on riittävästi käsien desinfiointiainetta tilaisuuksien yhteydessä. Aivastaessa tai yskiessä tee se hihan yläosaan ympärillä olevat huomioiden.

Emme kättele emmekä halaa toisiamme ja vältämme muutenkin lähikontaktia.

Siivousta kirkolla on tehostettu.

Seurakunnan taloudelliset tarpeet

Akuuttina tarpeena on mm. suoratoistoon tarvittavan laitteiston kulut. Muistutamme myös, että seurakunnan juoksevat kulut säilyvät ennallaan. Hygieniasyistä toivomme, että mahdollisimman moni suosisi uhratessaan käteisen sijaan joko korttimaksua, MobilePay -sovellusta (numero 11344) tai tilisiirtoa: Nordea FI57 2417 1800 0019 93, viite 1245.

Yleistä

Seuraamme viranomaisten ja THL:n ohjeita. Huomioimme myös Suomen Helluntaikirkon antamat suositukset. Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti ja tiedotamme tarpeen tullen lisää.

https://www.thl.fi
https://www.suomenhelluntaikirkko.fi/uutiset/2020/3/8955/koronaviruksen_aiheuttamat_toimet_seurakunnissa

Lopuksi

Tässäkin tilanteessa Paavalin sanat ovat erittäin ajankohtaiset:

Älkää olko mistään huolissanne, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalan tietoon ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil 4:5-6)

Jumalan siunausta kaikille, Espoon Helluntaiseurakunnan JohtoryhmäX