Pastorin viikkokirje / vko 12

Rauhan tervehdys,

Päivittäinen elämämme on muuttunut. Se on tapahtunut nopeasti ja yllättäen, siksi me olemme ehkä hyvinkin hämillämme. Ennen kaikkea tässä tilanteessa on tärkeää muistaa, että Jumalalla on edelleen hyvät ajatukset meitä ihmisiä kohtaan.

”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon ( Joh. 14:27).

Jeesuksen lupaus on voimassa tässäkin tilanteessa, missä koko maailma on poikkeustilassa ja monet ihmiset pelon vallassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi, että nyt maailma muuttuu. Tämä koskettaa monia elämän osa-alueita, eikä kukaan jää sivustakatsojaksi. Merkitseekö tämä myös sitä, että ihmiset alkavat miettimään elämän tarkoitusta ja sitä, mitä seuraa kuoleman jälkeen? Erikoiset ja ahdistavat ajat rajoittavat kaikkien elämää ja lisäävät epävarmuutta tulevaisuudesta. Meillä on toivon sanoma itseämme, seurakuntaa ja kaikkia ihmisiä varten. Saamme turvautua Jeesukseen, joka on tie, totuus ja elämä. Meillä on paljon annettavaa kanssakulkijoille, saamme välittää toivoa. Olemme rukoilleet pitkään herätystä Suomeen, rukouksemme on kuultu. Nyt meiltä jokaiselta kysytään, olemmeko hengellisesti hereillä?  

Tietysti meidän tehtävämme ja etuoikeutemme on rukoilla, mutta voimme myös kohdata ja palvella ihmisiä.  Perheen jäsenten yhteiset rukoushetket ovat tärkeitä, rukoillaan yksin ja yhdessä. Voimme rukoilla ja jutella puhelimessa toistemme kanssa, kukaan ei saisi jäädä yksin. Erityisesti tulee huomioida ikääntyneitä ja yksinäisiä, jotka ovat eristyneimpiä yhteiskunnassa. Voimme tarjota apuamme naapureillemme, esim. voit laittaa rappukäytävään ystävällisen ilmoituksen, jossa kerrot voivasi käydä kaupassa ostoksilla.    

 Seurakuntamme johtoryhmä on tehnyt viranomaisten ohjeiden pohjalta päätöksen keskeyttää kaikki kokoontumiset tartuntariskin minimoimiseksi. Olemme tilanteessa, jossa voimme sunnuntaina istua omalla sohvalla ja osallistua tilaisuuteen suoratoistolähetyksen välityksellä, samoin voimme tehdä keskiviikkona. Suoratoistolähetykset sunnuntaisin klo 11 ja keskiviikkoisin klo 19 UskoTV:n kautta, osoitteessa: https://www.uskotv.fi/live/  Linkki löytyy myös Espoon Helluntaiseurakunnan kotisivuilta https://www.espoohsrk.fi

Seurakuntamme ajankohtaiset tiedotteet löydät osoitteesta:  http://www.espoohsrk.fi/event-directory/

Siunaavin terveisin,

IrmaX