Pastorin viikkokirje / vko 14

Tervehdys

”Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat, ja me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.” (Joh 6:68)

Olen kiitollinen tästä uudesta päivästä. Jumalan armo on kantanut tähän asti, ja uskon sen kantavan edelleenkin. Usko Jeesukseen tuo minulle suurta turvaa ja lohdutusta, rauhaa ja iloa jokaiseen päivään. Ennen uskoontuloani kuolemanpelko vaivasi minua kovasti. Ajattelin, että kaikki loppuu kuolemaan. Läpi lapsuuteni ja nuoruuteni olin nähnyt painajaista, jossa jouduin loputtomaan yksinäisyyteen ja pimeyteen. Ainoastaan jokin outo olento, möykky, kiersi minua. En osannut kertoa pelostani ja huolestani kenellekään.

Kun tulin uskoon 23-vuotiaana, tuo uni loppui kuin veitsellä leikaten. Painajaiseni muuttui iankaikkisen elämän toivoksi. Jeesus tuli Herrakseni ja sen myötä löysin elämän. Nyt minäkin voin sanoa Pietarin tavoin: ”Sinulla on iankaikkisen elämän sanat.”

Jos huolet, pelot tai ahdistukset vaivaavat sinua negatiivisten uutisten vallatessa palstatilaa, voit paeta Jeesuksen syliin. Meidän ei toki tarvitse kieltää todellisuutta, jonka keskellä elämme – virus jyllää ja talous sakkaa. Mutta Jumala on vielä todellisempi, ja Hän on kaiken yläpuolella. Hän kutsuu tänäänkin meitä luokseen, lähelleen. Voimme tehdä pieniä valintoja, joilla on suuret vaikutukset. Me itse valitsemme, millä täytämme mielemme. Paavali kirjoittaa: ”Kaikki mikä on totta, mikä kunnioitettavaa ja oikeaa, mikä puhdasta, rakastettavaa ja hyvältä kuulostavaa, jos on jokin hyve ja jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa. ” (Fil 4:8)

Voimme täyttää ajatuksemme Jumalan sanasta hyvillä uutisilla ja antaa Hänen pestä väsynyt mielemme. Voimme ylistää ja palvoa Jeesusta, elämän antajaa ja ylläpitäjää. Voimme täyttyä Pyhällä Hengellä ja ottaa vastaan Hänen lohdutuksensa. Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme!

Ehtoollinen

Tänä poikkeuksellisena aikana joudumme tekemään seurakunnassamme monia erityisjärjestelyjä. Yksi niistä on ehtoollisen vietto. Vaikka emme voikaan kokoontua yhdessä samaan tilaan, haluamme kuitenkin viettää ehtoollista yhdessä samaan aikaan sunnuntain Jumalanpalveluksen suoratoistolähetyksessä. Luemme ehtoollisen asetussanat, siunaamme leivän ja viinin, ja nautimme ehtoollisen kukin omassa kodissamme. Varaathan kotiisi leivän sekä mehun/viinin valmiiksi sunnuntaita varten.

Suoratoistolähetykset ja YouTube-kanava

Seurakunnalle on luotu oma YouTube -kanava, jossa eri soittolistat kuvastavat seurakunnan eri toimintamuotoja. Kanavalta voit seurata sekä suoratoistolähetyksiä että tallenteita.

https://www.youtube.com/channel/UCJ9s7rffCRzZyLAqZqMd_RQ/featured

Suoratoistolähetykset:

  • Sunnuntaisin klo 11 Jumalanpalvelus
  • Keskiviikkoisin klo 19 Sana, rukous ja ylistys
  • Perjantaisin klo 17:30 Varkit
  • Perjantaisin klo 19 Nuoret
  • To 9.4. klo 19 Israel-ilta

Pyhäkoulu

  • Su klo 11. Lapset voivat seurata pyhäkoulua Jumalanpalveluksen yhteydessä saarnan aikana.

Sana rohkaisuksi

  • Ma, ke ja pe klo 8 Lyhyt opetus rohkaisuksi ja uskon vahvistukseksi.

Kaikki ohjelmat jäävät kanavalle arkistoon, ja ovat katseltavissa sinulle sopivaan aikaan. Suoratoistolähetysten musiikit eivät jää arkistoon.

Tilaa kanava ja mainosta sitä ystäville! Kanavaa ylläpitää Christian Utti.

Siunaten,
Esa-Pekka Mattila
Pastori
Espoon HelluntaiseurakuntaX