Pastorin viikkokirje / vko 17

Pukeudumme uuteen. Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja pitkämielisyyteen. Kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos jollakulla on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. (Kol 3:12-13)


Luonto on heräämässä hiljalleen eloon kylmän kauden jälkeen, ja sen muutosta on hienoa seurata. Luoja on antanut linnuille riemulliset sävelet, muurahaisarmeijalle ahkeran mielen ja sorsapariskunnille innokkaat poikueet. Jumalan uutta luova voima on nähtävänä kaikkialla, myös Espoon metsissä. 


Ensimmäiset kukkasetkin ovat saaneet taas loistonsa. Jumala näyttää huolehtivan niistäkin ihan vaan meidän iloksemme. Jos Hän tekee kukkaista kauniita, eikö Hän tekisi meistäkin. Hän tekee meidän sydämissämme salattua työtä, ja sen työn hedelmä tulee näkyviin elämässämme. Hän vaikuttaa meissä armahtavaisuutta, ystävällisyyttä ja nöyryyttä, lempeyttä sekä pitkämielisyyttä. Kaikki tämä kaunistaa ihmistä. 
On suurta Jumalan armoa, että voimme luopua vanhasta – niistä elämäntavoista, asenteista ja valinnoista, jotka toivat murhetta itsellemme ja lähimmäisillemme. Saamme pyytää anteeksi ja antaa anteeksi. Ensin on luovuttava jostakin, jotta voi saada uutta tilalle. Paavalin sanoin meidän tulee hylätä vanha ihmisemme – lihallinen, itsekäs luontomme – ja pukea ylle uusi ihminen.


Ihmissuhteisiimme tulee uusi valoisa sävy ja puhdas sointi. Kristus luo meissä uutta, ja me voimme muuttua, elämämme voi muuttua. Pukeutukaamme uuteen – Kristukseen.


Siunattuja päiviä Taivaan Isän rakkaudessa!


p.s. Espoon Helluntaiseurakunnan YouTube -kanavalla rohkaisevia ohjelmia sekä suoratoistona että arkistossa.4.-8.5. Paasto- ja rukousviikko

Esa-Pekka Mattila
PastoriX