Pastorin viikkokirje / vko 19

 Tervehdys!

Viime viikkoina olemme saaneet paljon tietoa koronasta ja ohjeita kuinka elää tässä ajassa. Suomalaiset ovat totelleet hyvin annettuja määräyksiä ja suosituksia. Yleisesti on ymmärretty asian vakavuus ja kannettu oma vastuu poikkeustilanteessa.

Jumalalla on myös asiaa suomalaisille ja kaikille muillekin ihmisille. Hän tahtoisi ihmisten kuuntelevan tarkasti tiedotetta, joka on Jeesuksessa. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. (Joh. 3:16.17.)  Kysymys on suuremmasta asiasta kuin koronasta ja sen seurauksista, kysymys on iankaikkisesta elämästä. Toivottavaa olisi, että Jumalaa uskottaisiin ja toteltaisiin.

Me voimme vaikuttaa asiaan, meidän ei tarvitse tyytyä toivomaan vaan saamme rukoilla suomalaisten ja muidenkin ihmisten puolesta. Nyt on aika kuuluttaa paasto ja rukous. Tarvitsemme yksilöinä ja seurakuntana kuulla jumalan puhetta juuri tähän aikaan. Olkaamme hanakoita kuulemaan ja valmiita tottelemaan elävää Jumalaa. Me saamme olla myös välittämässä Jumalan puhetta muille, olkaamme myös riittävän nöyriä ja palveluhaluisia tähän tehtävään. Jumala antaa meille voiman kaikkeen siihen, mitä Hän tahtoo meidän tekevän.

Tämä viikko on mahdollisuus meille, voimme keskittyä tärkeimpään eli yhteyteen Jumalamme kanssa. Rukoileva ihminen on lahja yhteisölleen, haluammehan me kantaa oman osuutemme tässä tilanteessa. Erityisesti uskon juuri nyt Jumalan tahtovan puhua meille yksilöinäkin. Luovutaan jostain (vaikka yhdestä ateriasta), lähestytään Herraa, annetaan omat suunnitelmamme hänelle, tehdään parannusta synneistä ja annetaan anteeksi heille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Kuunnellaan mitä Pyhä Henki puhuu meille.

Poikkeusoloissa yhteys on haasteellista. Kuitenkin tahdomme järjestää torstaina klo 17-19. paastoviikon rukouskokouksen Teams-kokouksena. Sinä voit liittyä, vaikka sinulla ei olisi Teams-tiliä. Lähetämme sinulle torstaina sähköpostin, jonka kautta voit liittyä mukaan. Vastaa kutsuun ja rukoillaan yhdessä, näin tällä kertaa. lähetettävässä sähköpostissa saat ohjeet.  Koko viikon ajan rukoillaan kodeissamme, ystävien kanssa  vaikka puhelimessa, ollaan kekseliäitä ja innostutaan Jumalasta.

Sinulla on mahdollisuus osallistua suoratoistolähetyksien välityksellä tilaisuuksiin: kiirastorstaina klo 19 Israel-iltaan, sunnuntaina Pääsiäispäivän jumalanpalvelukseen klo 11 ja keskiviikkona kokoukseen klo 19 UskoTV:n kautta, osoitteessa: https://www.uskotv.fi/live/  Linkki löytyy myös Espoon Helluntaiseurakunnan kotisivuilta https://www.espoohsrk.fi

Seurakuntamme ajankohtaiset tiedotteet löydät osoitteesta: http://www.espoohsrk.fi/event-directory/

Siunaavin terveisin,

IrmaX