Johtoryhmän päivitetty tiedotus 19.5.2020

JOHTORYHMÄN TIEDOTE, 19.5.2020

Hallitus on tehnyt koronarajoituksiin tarkistuksia. Alle 50 hengen kokoontumiset ovat sallittuja 1.6. alkaen, mutta kahden metrin turvaetäisyyttä ja hygieniaohjeita on tärkeää noudattaa edelleen. Myös riskiryhmäläisiä kehotetaan välttämään lähikontakteja. Epidemia on edelleen keskellämme, joten emme vielä ryhdy tekemään seurakuntana suuria muutoksia poikkeuskäytäntöihimme. Ohessa on päivitettyä tietoa toiminnastamme.

Tilaisuudet ja suoratoistolähetykset

  • Sunnuntain jumalanpalvelukset ja keskiviikon Sanan, rukouksen ja ylistyksen illat jatkuvat kesälläkin etänä suoratoistolähetyksinä.
  • UHCF tiedottaa tilaisuuksistaan heidän Facebook-sivuillaan.
  • Varkki- ja nuortenillat kokoontuvat pitkän tauon jälkeen jälleen kirkolla kahtenakesäkuun perjantaina, 5.6. ja 12.6. tuttuihin aikoihin klo 17:30 (varkit) ja 19 (nuoret). Illat jatkuvat kesätauon jälkeen 14.8. Kesän toiminnasta tiedotetaan suoraan nuorille.
  • Suoratoistolähetykset jatkuvat sunnuntaisin klo 11, keskiviikkoisin klo 19 YouTube- kanavan, UskoTV:n ja FaceBookin kautta. Linkit löytyvät myös Espoon Helluntaiseurakunnan kotisivuilta https://www.espoohsrk.fi
  • Kotiryhmät voivat kokoontua 1.6. alkaen oman harkinnan mukaan.
  • Seurakunnan vuosikokous pidetään su 14.6. klo 13. Suosittelemme vahvastiosallistumaan kokoukseen etäyhteyden välityksellä. Kokouksen kutsu ja tarkemmatohjeet lähetetään erillisessä tiedotteessa.
  • Lasten- ja nuortenleirit on suunniteltu pidettäväksi 20.-27.7. Leirien järjestämisestätehdään lopullinen päätös kesäkuun alussa, jonka jälkeen tiedotamme asiastatarkemmin.
  • Tampereen, Espoon ja Malmin helluntaiseurakuntien yhteinen Fifteen-leiri onsuunniteltu järjestettäväksi 3.-9.8.Juhannuskonferessi Keuruulla peruttu
  • Perinteinen Juhannuskonferenssi on peruttu tältä kesältä. Konferenssin siirtoa elokuulle harkittiin, mutta siitäkin päätettin luopua. Juhannusaattona ja -päivänä toteutetaan nettikonferenssi, jota voi seurata UskoTV:n kautta molempina päivinä klo 10-20.
  • Sunnuntaina 21.6. ei ole suoratoistolähetystä Espoon helluntaiseurakunnasta.Kuvauslaitteiston hankintaJohtoryhmä on arvioinut, että seurakunnan tilaisuuksien suoratoisto tulee pysyväksi osaksi seurakunnan toimintaa. Olemme kiitollisia tiimille, joka rakensi suoratoisto- toiminnallisuudet nopealla aikataululla, ja näin olemme saaneet lähetettyä seurakunnan tilaisuuksia sekä UskoTV:n että YouTuben ja Facebook-kanavien kautta. Tilaisuudet ovat
page1image3680832
page1image3681040
page1image3712864
page1image3719104

saavuttaneet laajan katsojajoukon. Esimerkiksi sunnuntain tilaisuuksia katsotaan yleisesti suoratoistona noin 600-700 laitteesta. Tämän jälkeen kaikista tilaisuuksista tehdään tallenteet, joita katsotaan keskimäärin 100 kertaa. Samalla, kun saamme palvella seurakuntalaisia näillä tilaisuuksilla, olemme varmoja, että olemme saavuttaneet vielä laajemman joukon ihmisiä, jotka eivät koskaan ole käyneet kirkkorakennuksessamme. Vaikka on selvää, että katsojaluvut tulevat laskemaan normaalin kokoustoiminnan alkaessa kirkkorakennuskessamme, näemme, että suoratoisto tulee olemaan merkittävä tapa saavuttaa niitä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet hengellisistä asioista, mutta eivät ole valmiit tulemaan kirkkorakennukseen.

Suoratoisto on tähän mennessä toteutettu lainavarusteilla, jotka meidän on palautettava kesän lopussa. Hyvätasoisen suoratoiston lähettäminen vaatii merkittäviä investointeja kahteen kuvauskameraan, kirkkosalin lisävalaistukseen, äänentoistoon sekä tietokone- kapasiteettia kuva- ja äänivirran prosessointiin ja lähettämiseen. Johtoryhmänä olemme keskustelleet hankinnasta yksityiskohtaisesti ja tehneet päätöksen meille tarpeellisten suoratoistolaitteiden hankinnasta. Haluamme hankkia laitteet, joita voimme käyttää pitkälle tulevaisuuteen.

Pyydämme näiden hankintaan seurakuntalaisten tukea. Laitteet maksavat kokonaisuudessaan lähelle 10 000 €, ja emme ole budjetoineet näitä hankintoja tämän vuoden budjettiimme. Tämä tarkoittaa, että emme pysty tekemään suorastoistolaitteiden hankintaa kokonaisuudessaan normaalien kolehtitulojen puitteissa. Arviomme on, että ainakin puolet tästä tarpeellisesta summasta tulisi saada ylimääräisinä lahjoituksina. Mikäli sinulla on halua ja mahdollisuutta osallistua suoratoistolaitteiden hankintaan ylimääräisellä lahjoituksella, voit laittaa haluamasi summan seurakunnan tilille FI57 2417 1800 0019 93 viitenumerolla 7375 tai maksaa MobilePayllä numeroon 52797. Pienikin summa on arvokas. Seuraamme keräyksen edistymistä tulevissa päivityksissämme. Kiitos mukanaolostasi suoratoisto-tilaisuuksissa.

Toivotamme kaikille runsasta Jumalan siunausta ja iloa sydämiin. Kuljetaan rohkeasti eteenpäin hyvän Mestarin seurassa.

Espoon Helluntaiseurakunnan JohtoryhmäX