Pastorin viikkokirje / vko 22

Rohkaisun tervehdys,

Tulevana sunnuntaina vietetään helluntaipäivää, joka sijoittuu lakkiaisten ja muiden valmistujaisjuhlien ajankohtaan. Suvivirsi kajahtaa ilmoille: Jo joutui armas aika ja suvi suloinen… Juuri nyt on armas aika! Jumalan rakkaus ihmisiä kohtaan, hänen armonsa ja voimansa ilmenee Pyhän Hengen kautta tänäkin keväänä.

”Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi” (Apt. 2:1-4). Helluntaipäivän tapahtumilla oli ihmeelliset seuraukset, jotka vaikuttivat laajasti ja vaikuttavat vieläkin. Tuleva sunnuntai ei ole seurakunnalle vain historiallinen ja harras muistojuhla vaan helluntain tapahtumien tulee olla meille innostava, rohkaiseva ja myönteisesti haastava asia.  

Perinteisesti helluntailaisille Pyhän Hengen toiminta on ollut erityisen tärkeää ja arvostettua. Sitä sen tulee olla meille myös tänään. Kun seurakuntana ja yksilöinä elämme ihmetellen ja rukoillen koronapandemian haasteiden keskellä, meidän tulee turvautua tosissamme Pyhään Henkeen.  Me saamme ja meidän tulee janota Pyhän Hengen tuoretta kastetta. Ei unohdeta sitä, että me tarvitsemme voiman Jumalalta sen tehtävän toteuttamiseen, jonka Jeesus meille jätti. Sinä ja minä olemme Jeesuksen todistajia ja meillä on valloittava ja voimallinen sanoma kerrottavana ihmisille. Meillä jokaisella on oma lähetyskenttämme, jossa saamme todistaa sanoitta ja sanoilla elävästä Jeesuksesta. Voima on Pyhässä Hengessä ja juuri nyt on ajankohtaista täyttyä Hengellä.  

Sunnuntaina klo 11 puhun Helluntaista ja Pyhästä Hengestä. Tervetuloa jumalanpalvelukseen suoratoiston välityksellä. Rohkaistutaan ja vahvistutaan yhdessä Pyhän Hengen vaikutuksesta.

Suoratoistolähetykset jatkuvat tuttuun tapaan UskoTV:n, You Tuben ja Facebookin kautta.

Su klo 11 Jumalanpalvelus

 Ke klo 19 Sana, rukous ja ylistys

Pe klo 17:30 Varkit

Pe klo 19 Nuoret

To 11.6. klo 19 Israel-ilta

 Ensi viikolla varkit ja nuoret kokoontuvat kirkolla:

Pe 5.6. ja 12.6. klo 17:30 Varkki-ilta kirkolla

Pe 5.6. ja 12.6. klo 19 Nuortenilta kirkolla

 Seniorit kahvittelevat:

To 4.6. klo 10 Seniorien aamupäiväkahvit kirkon pihalla (Huom: noudatamme turvavälejä ja hygieniaohjeita!)

Seurakuntamme ajankohtaiset tiedotteet löydät osoitteesta: http://www.espoohsrk.fi/event-directory/

Siunaavin terveisin,

IrmaX