Pastorin viikkokirje / vko 25

Valon tervehdys,

Juhannuksena on kaunista ja valoisaa. Lapsuudessani totuin siihen, että keskikesällä on aina valoisaa ja se oli normaalia meille, jotka asuimme Napapiirin kulmilla. Siellä ei tiedetty mitään pimeistä tai edes hämäristä öistä.  

Kristinuskon juhlakalenterissa juhannus on Johannes Kastajan päivä. ”Ei hän ollut valo, mutta valon todistaja hän oli. Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan” (Joh. 1:8-9). Johannes todisti Jeesuksesta, todellisesta valosta. Jeesus itse sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei koskaan vaella pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo” (Joh.8:12). Kysymys ei ole hetkenkestävästä juhannusyön valosta Napapiirillä, vaan valosta, joka valaisee myös marraskuussa jokaisen ihmisen. Johannes valmisti tietä Jeesukselle julistamalla taivaanvaltakuntaa. Hän oli tehtävässään innostunut ja uskollinen. Kysymys ei ollut retkeilystä Jordanjoen maisemissa ja mukavasta jutustelusta muiden lomalaisten kanssa. Johannes Kastajalla oli vakavaa asiaa ja sanomansa hän esitti selkokielellä. Kaikki eivät tykästyneet suorapuheiseen totuuden julistajaan ja niinpä hänen päänsä päätyi vadille. Saamme muistella Johannes Kastajan asennetta taivaanvaltakuntaan ja hänen omaan elämäänsä. Hänen asenteensa haastaa minua länsimaista uskovaa. Olenko valmis kohtaamaan haasteen? Miten minä todistan todellisesta valosta? Tuleeko se jotenkin esille minun elämäni kautta?

Tällä viikolla juhliessamme, voimme ehkä pysähtyä hetkeksi miettimään mitä me voimme tehdä? Voimmeko valmistaa, tasoittaa, raivata tietä jollekin ihmiselle, jotta hän kohtaisi Jeesuksen ja saisi elämäänsä todellisen valon. Rukoillen voimme miettiä, mitä se olisi käytännössä jonkun tuntemamme tai tuntemattoman ihmisen kohdalla? Tämä voisi olla mielenkiintoinen aivojumppa grillaamisen, saunomisen ja uimisen lomassa.      

Yleensä ihmisillä kuuluu juhannuksen viettoon traditioita, joilla on pitkät perinteet. Juhannuskonferenssi on ollut tunnetusti tärkeä, joka vuotinen tapahtuma helluntailaisille. Tämä vuosi on hyvin poikkeuksellinen, sillä nyt ei pitkät autoletkat kiemurtele kohti Keuruuta juhannuskonferenssiin. Koronapandemia on vaikuttanut tähänkin helluntaiseurakuntien perinteiseen suurjuhlaan. Onneksi elämme nettiajassa, joten juhannuksena Isosta Kirjata tulee nettikonferenssi, joka välitetään UskoTV:n kanavalla. Nettikonffan 2020 ohjelma on tiivistetty juhannusaattoon ja juhannuspäivään, jolloin ohjelma tulee ulos klo 10-20 välisenä aikana. Emme lähetä omaa sunnuntain jumalanpalvelusta ensi sunnuntaina, näin me kaikki voimme osallistua nettikonferenssiin.

Ensi viikkoa koskeva tärkeä tiedote: keskiviikkona 24.6. klo 19.00 kokoonnumme kirkon pihalle rukoilemaan, vahvistumaan Sanasta ja ylistämään. Näin keskiviikon tilaisuudet nyt siirtyvät pihalla pidettäviksi juhliksi. Lisää tietoa Seurakuntamme ajankohtaisista tiedotteista löydät osoitteesta: http://www.espoohsrk.fi/event-directory/

Siunaavin terveisin,

IrmaX