Pastorin viikkokirje / vko 26-27

Kesäinen tervehdys!
Odotan kuin kuuta nousee marjojen kypsymistä. Nautin samoilla suolla ja metsissä ja kerätä Jumalan luomia ja suomia herkkuja pakastimeen pitkän ja pimeän syksyn sekä kylmän talven varalle. Ihme on jälleen tapahtumassa ja pian, aivan pian, on sadonkorjuun aika. Metsämarjojen eteen meidän ei ole tarvinnut nähdä vaivaa, sillä kypsät marjat ovat silkkaa Jumalan armoa ja lahjaa, Hänen luomisvoimansa osoitusta. Hän lähettää pölyttäjät tekemään työnsä, auringon lämmittämään ja sateen kastelemaan – Hän tekee sen kaiken.


Kun ihminen uudestisyntyy, se on Jumalan ihmeteko, ja kun me muutumme Hänen Poikansa kuvan kaltaisuuteen, sekin on suuri ihme, Jumalan ihme. Jumalan sanassa on uutta luova ja muuttava voima, ihminen ei voi saada aikaan uudestisyntymää. Apostoli Paavali sanoo: ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo.” (Room 1:16) Meidän ei tarvitse nähdä vaivaa sen eteen, että marjat kypsyvät metsissä, mutta Jumala on kuitenkin valinnut meidät työtovereikseen kutsuessaan ihmisiä pelastukseen. Paavali kirjoittaa: ”Istuttaja ja kastelija ovat yhtä, mutta kumpikin saa palkan oman vaivannäkönsä mukaan, sillä me olemme Jumalan työtovereita.” (1 Kor 3:7-8)


On suunnattoman suuri etuoikeus saada olla mukana siinä, mitä Jumala tekee. Hän olisi voinut antaa enkeleilleen tehtäväksi julistaa evankeliumia, mutta Hän valitsi toisin, Hän valitsi meidät tuohon tehtävään. Jumala kutsuu meitä läheiseen suhteeseen itsensä kanssa, lepäämään Hänen armossaan ja rakkaudessaan, syömään ja juomaan Hänen hyvyyttään, ja sitten Hän lähettää meidät kärsivän maailman keskellä levittämään Kristuksen tuntemisen tuoksua – lohdutuksen, toivon ja anteeksiantamuksen sanomaa. Tartutaan tilaisuuksiin, joita Jumala meille antaa.


Uusi opetussarja YouTube-kanavalla
”Eväitä evankeliointiin” -opetussarja on tarkoitettu kaikille uskoville, jotka haluaisivat kasvaa Jeesuksen opetuslapsina ja tulla yhä rohkeammiksi Jeesuksen todistajiksi arkisen elämän keskellä. Kerromme esimerkkejä omasta elämästämme ja kokemuksistamme, ja toivomme, että niiden kautta voisit vahvistua uskossa, saada uutta rohkeutta kertoa Jeesuksesta ja löytää uusia tapoja arjen evankeliointiin. Mukana opettamassa on useita tuttuja kasvoja. Jaksot julkaistaan päivittäin alkaen ma 13.7.Espoon Helluntaiseurakunnan YouTube-kanava löytyy tästä: https://www.youtube.com/channel/UCJ9s7rffCRzZyLAqZqMd_RQ

Sinne, missä ihmiset ovat
Elokuulle on suunnitteilla neljänä päivänä katutapahtuma Espoossa: to-pe 6.-7.8. ja ti-ke 11.-12.8. (iltapäivä/ilta). Ilmoitamme tarkat paikat ja ajat myöhemmin, mutta laitathan päivät jo muistiin. Rukoillaan, että Jeesus Kristus voisi johdattaa meitä niiden ihmisten luo, jotka kaipaavat kuulla sanomaa rakastavasta Jumalasta.


Tilaisuudet ja info
Kokoonnumme jälleen kirkon tiloissa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Sunnuntain jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös suoratoistolähetyksenä. Tässä vielä linkki johtoryhmän tiedotteeseen, jossa on tärkeää tietoa ja toimintaohjeita: https://www.espoohsrk.fi/2020/06/24/johtoryhman-tiedote-24-6/https://www.espoohsrk.fi

Siunattua kesää, lepoa Jumalan armossa,

Esa-Pekka Mattila
PastoriX