Pastorin viikkokirje / vko 35

Kesäinen tervehdys!

Sain hiljattain hyvältä ystävältäni tärkeän muistutuksen. Sen viesti oli jotakuinkin näin: ”Kiipeä kalliolle, rauhoitu ja kuuntele, mitä Jumala puhuu.” Tajusin pian, että tuosta ohjeesta kannattaa ottaa vaarin. Tarvitsen nimittäin hetkiä, jolloin en suorita mitään vaan hiljennyn Herrani eteen. Jeesus näytti tästäkin esimerkin. Hänellä oli nimittäin tapana kiivetä vuorelle rukoilemaan, Hän hakeutui yksinäisyyteen viettämään aikaa Isän kanssa. Luukas kertoo: ”Jeesus lähti vuorelle rukoilemaan ja vietti siellä koko yön rukoillen Jumalaa” (Luuk 6:12). Matteus puolestaan kirjoittaa: ”Päästettyään kansan menemään hän nousi vuorelle yksinäisyyteen rukoilemaan” (Matt 14:23). 

Espoosta emme löydä yhtä korkeita vuoria kuin Israelista, mutta kauniita kallioita kylläkin. Ne tarjoavat aavistuksenomaisen maistiaisen siitä tunnelmasta, joka Pyhän maan vuorilla oli; elämä ikään kuin hidastuu ja rauhoittuu, kiire jää taakse. Hiljentymisessä ja Herran odotuksessa on kätkettynä suuri salaisuus. Jesajan sanojen mukaan ”Ne, jotka odottavat Herraa, saavat uuden voiman. He kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy” (Jes 40:31). Herran odottaminen ja Jumalan edessä hiljentyminen eivät johda meitä passiivisuuteen vaan voiman uudistumiseen.

Psalmin kirjoittaja kirjoittaa: ”Hän nosti minut ylös turmion kuopasta, upottavasta liejusta. Hän asetti jalkani kalliolle ja vahvisti askeleeni” (Ps 40:3). Suomalaisella peruskalliolla istuskellessani tunnen olevani varsin vakaalla maaperällä. Olen kiitollisena muistellut sitä, kuinka Jeesus on minutkin nostanut turmion kuopasta ja upottavasta liejusta. Jeesus Kristus on todellinen Kallioni – horjumaton, muuttumaton, kestävä, varma ja luja perusta. Häneen saan turvata, kun kaikki muu järkkyy.

Rohkaisen sinua etsimään itsellesi sopivan paikan – olipa se kallio luonnonrauhassa tai kammio kodissasi – jossa voit rauhoittua Herran edessä ja kuunnella, mitä Jumala puhuu. Siunattuja hetkiä parhaimman Neuvonantajan läheisyydessä.

___________________________________________________________

Suoratoistolähetykset:

Sunnuntain jumalanpalvelukset, kuukauden ensimmäinen keskiviikko ja nuorten Alfa seurattavissa myös suoratoistolähetyksenä YouTube-kanavan, UskoTV:n ja FaceBookin kautta.

Syksyn tapahtumia: (Viikottainen ohjelma kalenterissa)

·      Ke 2.9. klo 17-19 Katutapahtuma Espoon keskuksessa. Kokoonnumme kirkolle rukoilemaan klo 16.

·      To 10.9. klo 19 Israel-ilta

·      Paasto- ja rukousviikko 14.-18.9. Yhteinen rukous kirkolla ma, ti, to ja pe klo 17-18, ke klo 19

·      La 26.9. klo 18 Naistenilta

·      La 3.10 klo 11-14 Katutapahtuma Espoon keskuksessa. Kokoonnumme kirkolle rukoilemaan klo 10

·      UHCF tiedottaa tilaisuuksistaan heidän Facebook-sivuillaan.

YouTube-kanava:

·      Espoon helluntaiseurakunnan omalta YouTube-kanavalta on katsottavissa tilaisuuksien taltioinnit sekä teemallisia ohjelmasarjoja. Katso tästä.

·      Viikon vinkki: Ohjelmia voi helposti linkata myös ystäville ja läheisille!

Lisätietoja:

·      Tilaisuudet: https://www.espoohsrk.fi/event-directory/

·      Työntekijöiden yhteystiedot: https://www.espoohsrk.fi/yhteystiedot/

·      Noudatamme kokoontumisissa viranomaisten ohjeistuksia ja teemme erityisjärjestelyjä. Linkki tiedotteeseen löytyy tästä

Siunaten,
___________________________
Esa-Pekka Mattila
Pastori
Espoon Helluntaiseurakunta
esa-pekka.mattila@espoohsrk.fi
+358 41 548 0678X