Pastorin viikkokirje / vko 41

Jumala on luotettava!

”Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka hän on suunnitelmansa mukaan kutsunut.” Room. 8:28.

Tällä jakeella kristityt kautta aikojen ovat lohduttaneet toisiaan erilaisissa elämän tilanteissa. Luultavasti heidän ei ole ollut aina kivutonta ja mutkatonta uskoa tähän viestiin. Ehkä sinunkin on joskus vaikea ymmärtää sitä, miten ihmeessä kaikki voisi vaikuttaa sinun parhaaksi. Ydin kysymyshän on Jumalaan luottamisesta kaikissa tilanteissa olosuhteista riippumatta, eikä kukaan lupaa sen olevan aina helppoa. Kuitenkin meidät on kutsuttu rakastamaan Jumalaa. Hän on rakastanut meitä ensin ja rakastaa koko ajan.   

Meillä ihmisillä on erilaisia vaiheita elämässämme. Ehkä sinä juuri nyt joudut luopumaan jostain ja sinua riisutaan. Rankat sateet ja myrskyiset tuulet riepottelevat arkeasi ja vilun väreet raapivat sieluasi. Ehkä kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia, huoli huomisesta hiipii mieleesi. Erikoisesti tänä syksynä arjen haasteet koskettavat kaikkia kansalaisia. Joitakin meistä ne väsyttävät, ahdistavat tai jopa pelottavat. Suhtautumisemme arkeen on erilaista, mutta jokaista meistä Jumala rakastaa yhtä paljon ja yhtä voimakkaasti. Me saamme joka hetki kääntyä hänen puoleensa, se on meidän rakkautemme osoitus Hänelle. Jumala on luotettava!      

Arjen keskellä voimme ihailla kaunista ruskaa. Osa puiden lehdistä on jo pudonnut maahan ja puiden riisuutuminen jatkuu päivästä toiseen. Kohta puut ovat alastomia ja paljaita. Kuitenkin joka kevät kolkon talven jälkeen alastomat puut puetaan uusiin lehtiin. Jumala tahtoo pukea myös meidät uudella voimalla, täyttää Pyhällä Hengellä. Jumala ei sinua hylkää, eikä unohda. Jumala luo uutta sinun elämässäsi. Älä hätäile ja pelkää, odota kärsivällisesti tai vähemmän kärsivällisesti.  

Meillä oli erityislaatuinen kevät ja tämä syksykin haastaa meitä koronatilanteesta johtuen. Keskitytään siihen hyvään mitä meillä on ja rohkaistaan toisiamme.

Siunaavin terveisin,

Irma

Seurakunnan tilaisuudet jatkuvat kirkolla ja osittain suoratoistona.

Suoratoistolähetykset:

Sunnuntain jumalanpalvelukset, kuukauden ensimmäinen keskiviikko ja nuorten Alfa seurattavissa myös suoratoistolähetyksenä YouTube-kanavan, UskoTV:n ja FaceBookin kautta.

Syksyn tapahtumia: (Viikottainen ohjelma kalenterissa)

–   Kastetilaisuus sunnuntaina 11.10. Ilmoita pastorille, jos haluat kasteelle!

YouTube-kanava:

–    Espoon helluntaiseurakunnan omalta YouTube-kanavalta on katsottavissa tilaisuuksien taltioinnit sekä teemallisia ohjelmasarjoja. Katso tästä.X