Johtoryhmän tiedote 14.10.2020

Tarkennettu ohjeistus kokoontumisiin

Johtoryhmä on keskustellut turvallisten kokoontumisten järjestämisestä nykyisessä pandemiatilanteessa, jossa tartuntamäärät maassamme ovat nousseet voimakkaasti. Olemme noudattaneet viranomaisten, erityisesti THL:n ohjeistuksia. Tautitilanne on hyvin erilainen eri kaupungeissa, ja siksi kaupungit antavat ohjeistuksia oman alueen tautitilanteen pohjalta.

Pääkaupunkiseudun yhteisten linjausten mukaan kaikkien yleisötilaisuuksia järjestävien tahojen tulee noudattaa turvallisuusohjeita ja edellyttää maskin käyttöä. Tilaisuuksien järjestäjän tulee huolehtia siitä, ettei väkimäärä ole tiloihin suhteutettuna liian suuri.

Yhteiset kokoontumiset ovat tärkeä osa seurakunnan elämää, emmekä siksi haluaisi sulkea kirkon ovia kokonaan. Teemme parhaamme, jotta kokoontumiset voivat jatkua. Joudumme kuitenkin nyt tarkentamaan ohjeistusta, ja odotamme yhteistä sitoutumista niiden noudattamiseen sekä
itsemme että lähimmäistemme parhaaksi.

Jumalan seurakunta on kohdannut viimeisen 2000 vuoden aikana suunnattomia haasteita ja jatkanut voittokulkuaan niistä huolimatta. Kaikki olosuhteet ja rajoitukset eivät tunnu mukavilta, mutta meidän ei tarvitse lannistua, sillä Jeesus on kanssamme.

Voimme seistä toinen toisemme rinnalla rohkaisten ja tukien, siunaten ja rukoillen. Paavali antaa hienon ohjeen haastavien päivien varalle: ”Pukekaa yllenne Jumalan koko taisteluvarustus…tehkää tämä kaikki alituisessa rukouksessa ja anomisessa rukoillen joka hetki Hengessä” (Ef 6:11 ja 18).

Kokoontumisten erityisjärjestelyt:
• Kirkossa voi olla enintään 90 henkeä samanaikaisesti.
• Emme kättele.
• Noudatamme turvavälejä ja vältämme lähikontakteja. Turvavälit tulee huomioida myös ennen tilaisuutta ja sen jälkeen.
• Noudatamme käsi- ja yskimishygieniaohjeita. Käsidesiä on hyvä käyttää mahdollisimman usein.
• Emme tule kirkolle flunssaoireisena.
• Edellytämme kasvomaskin käyttöä tilaisuuksissa. Ohje koskee myös laulamista.

Muistutamme myös mahdollisuudesta osallistua kokouksiin internetin välityksellä. Suoratoistolähetykset, kokoustallenteet sekä teemalliset opetussarjat YouTube-kanavalla, UskoTV:ssä ja FaceBook:ssa.

Tilanne voi muuttua pandemian leviämisen myötä ja tiedotamme, mikäli ohjeistus tarvitsee tarkennusta.


Lisätietoa:
Tilaisuudet: https://www.espoohsrk.fi/event-directory/
Työntekijöiden yhteystiedot: https://www.espoohsrk.fi/yhteystiedot/

Espoon Helluntaiseurakunnan JohtoryhmäX