Pastorin viikkokirje / vko 45

Isä meidän, joka olet taivaissa …

Tulevana sunnuntaina vietetään Isänpäivää ja meillä kaikilla on aihetta juhlaan. Meillä on elävä Isä, Jumala, joka rakastaa meitä. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä” (Joh. 3:16). Tämä on kaikkein tärkein asia, joka meidän tulee muistaa joka päivä: olemme Isän rakkauden kohteita. Hän on kutsunut sinut yhteyteensä ja on kiinnostunut sinusta. Ole turvallisella mielellä ja kiitollisena juhli asemaasi Jumalan lapsena. Saat huutaa tai kuiskata: Abba, Isä! Hän rakastaa kuulla sinun äänesi.

Meillä on myös maalliset isämme, joita erityisesti sunnuntaina kunnioitetaan. Isänpäivä on perhejuhla, jolloin kokoonnutaan yhteen. Tänä vuonna se voi olla haasteellista, mutta onneksi on olemassa monia tapoja muistaa isää ja isoisää. Yhteyden vaaliminen on rakkautta läheisiään kohtaan. Tällainen juhlapäivä sisältää usein monenlaisia tunteita ja ne on hyvä kohdata rehellisesti. Minun isäni kuoli syöpään 59-vuotiaana, mutta minä iloitsen jälleen näkemisen toivosta katsellessani Isänpäivänä liehuvia siniristilippuja. Koti on ihmisen herkin elämänpiiri, ja isän merkitys siellä on suuri. Kodin asukkaat ovat koko ajan suhteessa toisiinsa. Kotona koetaan myös kaikkein merkityksellisimmät asiat, niin hyvässä kuin pahassa. Kodin antamilla eväillä on ratkaiseva vaikutus lapsen kasvuun ja kehitykseen. Tosin meidän kasvummehan jatkuu koko elämämme ajan ja Taivaallisen Isämme huomassa saamme turvallisesti kasvaa.  

Seurakunta on erilaisista ihmisistä koostuva perhe, joka elää hengellistä elämää. Siellä ollaan yhteydessä toisiin uskoviin, kasvetaan veljinä ja sisarina. Seurakunnan elämän laatu näkyy juuri ihmissuhteissa, ja siksi toinen toistemme kunnioittaminen on tärkeää. Isiä tarvitaan edelleen, heillä on oma tärkeä paikkansa seurakuntakodissamme. Olen kiitollinen jokaisesta isästä meidän seurakunnassamme, joilta itsekin olen menneinä vuosina ja vuosikymmeninä saanut eväitä ja esimerkkiä omaan kasvuuni. Kaipaamme edelleen turvallisia ja rakastavia isiä. Kiitos heistä!

Saakoon Isänpäivä kannustaa meitä olemaan kiitollisia ja keskittymään toinen toistemme kunnioittamiseen. Tässä meidän kristittyjen tulisi olla edelläkävijöitä ja näyttää esimerkkiä muillekin. Raamattu kehottaa meitä kilpailemaan toinen toistemme kunnioittamisessa.   

Siunattua Isänpäivää!

Irma
Pastori
Espoon helluntaiseurakunta

TULEVISTA TILAISUUKSISTA:
Jumalanpalvelus sunnuntaina 8.11. klo 11.00 kirkolla, tulkkaus (engl. ja arabia). Suoratoisto.

Katutapahtumat to 12.11., 3.12. ja 17.12. klo 16-18 Espoon keskuksessa Entressen ja Espoontorin välisellä aukiolla, Siltakatu, (säävaraus) 

Koulutyön koulutuspäivä la 21.11. klo 10-15 (ilmoittaudu tästä)X