Pastorin viikkokirje / vko 47

”Armoa ja rauhaa teille häneltä, joka on, joka oli ja joka on tuleva, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä, ja Jeesukselta Kristukselta, luotettavalta todistajalta, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija!” – Ilmestyskirja 1: 4-5. 

Sunnuntai-ilta. Yksi viikko takana. Toinen edessä. Hetki pysähtyä. Kiire loppuu, kun laittaa Tapiolan nuorisotilan oven lukkoon Iisi sunnuntai nuorisokahvilan jälkeen. Melu, hälinä, sanat. Kaikki hiljenee. Paitsi Jumala. 

Armoa ja rauhaa. Tämä on viesti, jonka Jumala antoi Johanneksen vietäväksi Aasian maakunnan seitsemälle seurakunnalle kauan sitten Patmoksen saarella. Tänään kaiken muun hiljennyttyä kuulen saman viestin itselleni. 

Armoa ja rauhaa. Minulle. Koko viikon olen lukenut Ilmestyskirjaa itsekseni. Ja tehnyt töitä. Ollut kouluihin kontaktissa. Istunut palaverejä. Saarnannut. Opettanut. Suunnitellut. Rukoillut. Armoa ja rauhaa. Minulle kaikkeen kiireeseen. Maailmankaikkeuden luojalla on viesti: Tane, ota armo ja rauha vastaan.  

Suu vääntyy hymyyn. Ei tarvitse ansaita, taistella. Saa olla, levätä, kiittää. Jeesuksen ristin työn takia minut on armahdettu, ja minulla on rauha sydämessä. Saan mennä sänkyyn puhtain sydämin. Mikä etuoikeus! 

Armoa ja rauhaa. Sinulle. Viikkoon maailmassa, joka on niin usein armoton ja rauhaton. Jeesus on kanssasi, puolellasi, ja on armahtanut sinut ristillä, antanut sinullekin rauhan Jumalan kanssa.  

Taneli Sinivirta
Pastori
Espoon HelluntaiseurakuntaX