Johtoryhmän tiedote 10.12.2020

Rakkaat seurakuntalaiset, 

Kulunut syksy on ollut seurakuntalaisille erittäin raskasta aikaa koronapandemian rajoittaessa elämää ja yhdessäoloa. Monet meistä eivät ole rajoitusten takia pystyneet ylläpitämään yhteyttä samalla tavalla kuin aiemmin ja uudet toimintamuodot ovat vaatineet kaikilta totuttelua. 

Johtoryhmä on keväästä asti joutunut tekemään monia vaikeita ja nopeitakin päätöksiä seurakuntalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. Yksi suurimmista päätöksistä oli eittämättä tilaisuuksien suoratoiston aloittaminen heti rajoitusten astuttua voimaan, tuoden näin seurakuntamme tilaisuudet katsojien kotisohville. Pastoreiden ja lukuisten vapaaehtoisten kyky heittäytyä ja sopeutua tilanteeseen on ollut ihailtavaa ja yhdessä olemme kaikesta huolimatta pystyneet säilyttämään meille kaikille tärkeän yhteyden. Suuri kiitos Jumalalle! 

Viimeisen vuoden aikana myös seurakuntamme talous on voinut hyvin ja Jumala on pitänyt meistä huolen. Uhritulot ovat pysyneet vakaina ja olemme pystyneet investoimaan omiin kameroihin sekä tekniikkaan tehden näin suoratoistosta uuden normaalin. Uudet kamerat on tilattu ja ne toimitetaan alkuvuonna. On ollut upeaa huomata kuinka laajan yleisön suoratoistomme tavoittaa. Monet katsojista ovat seurakuntalaistemme ohella uusia, joille suoratoisto on madaltanut kynnystä tutustua seurakuntamme toimintaan. Voimme siis nähdä uudistuksen yhtenä tärkeänä evankelioinnin muotona. 

Olemme myös pystyneet hankkimaan seurakunnallemme uudet ja käytännöllisemmät tuolit yläsaliin joiden arvioidaan saapuvan helmikuun aikana. Haluammekin edelleen rohkaista jokaista jatkamaan uhraamista, sillä tuleva vuosi tuo tullessaan uusia ja merkittäviä menoja. 

Olemme osallistuneet Fidan keräykseen Jemenin nälänhädän auttamiseksi 1040 €:lla. Tällä summalla 20 perhettä saa kuukauden ruoka-avun.

Olemme seurakuntana päättäneet osallistua Fidan järjestämään Jemenin keräykseen, jonka tarkoituksena on välttää nälänhätä maassa. Fida on pitkään etsinyt avustusväyliä Jemeniin, mutta matkustuskielto sekä haasteellinen toimintaympäristö ovat ottaneet aikansa. Viime vuonna Fida kuitenkin onnistui löytämään luotettavan kumppanin, jonka toiminta perustuu tiiviseen verkostoitumiseen alueen yhteisöjen kautta nauttien näin ihmisten luottamusta. Olemme päättäneet tukea keräystä kertaluontoisella 1.040€ lahjoituksella, jolla mahdollistetaan kuukauden ruoka-apu 20 perheelle. 

Viime aikoina olemme johtoryhmässä keskittyneet vahvasti rukoukseen muodostaen johtoryhmänä yhden hengellisen pienryhmän. Koemme vahvasti, että pienryhmätoiminnan vahvistaminen on yksi näkymme kulmakivistä ja jokaisen johtoryhmän jäsenen on pyrittävä kehittämään omaa uskonelämäänsä yhdessä muiden kanssa. Haluammekin myös rohkaista jokaista teistä kokoamaan itselleen pienen ydinryhmän rajoitusten sallimissa rajoissa, jossa olisi mahdollista jakaa säännöllisin väliajoin oman uskonelämänsä asioita ja vahvistua. Tätä voimme tehdä erilaisten etäyhteyksien avulla tai vaikkapa ajomatkalla töihin. Etenkin näinä aikoina yhteyden merkitys on korostunut entisestään. 

”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” (Joh 17:21) 

Lopuksi haluamme johtoryhmänä kiittää rakasta pastoriamme Irma Frestadiusta yhteisistä vuosista. Olet nyt elämäsi seuraavassa risteyksessä ja haluamme siunata sinua ja Kyöstiä sekä rukoilla Jumalan, kaikkivaltiaan Isän johdatusta elämäänne ja tuleviin haasteisiin. 

Johtoryhmän sisällä on muodostettu Esa-Pekan johdolla nelihenkinen tiimi Irman seuraajan ja seurakunnan henkilöstöstrategian valmisteluun. Tiimissä ovat Jyri Metsälä, Daniel Metsämäki, Pirjo Hissa sekä Esa-Pekka. Pyydämmekin jokaista esirukoilemaan asian puolesta. 

Palvellaan toisiamme iloiten. 

Kari Hissa, Miikka Soini, Ari Piirainen, Juha Rantanen, Jukka Forssén, Jyri Metsälä, Christian Utti, Daniel Metsämäki, Kyösti Frestadius, Pirjo Hissa, Shahzad Samuel ja Esa-Pekka Mattila. X