Pastorin viikkokirje / vko 2

”Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Kun mies löysi sen, hän peitti sen uudelleen maahan, ja sitten hän iloissaan myi kaiken minkä omisti ja osti sen pellon.” -Matteus 13: 44. 

Yksi elokuva, josta tykkäsin paljon, oli Nicolas Cagen tähdittämä ”Kansallisaarre.” Siinä Cage esitti aarteen etsijää, joka oli omistanut koko elämänsä tarunomaisen aarteen etsintään. Hänelle naurettiin, häntä pidettiin unelmoijana ja tyhmänä. Kunnes hän löysi aarteen. Silloin kukaan ei epäillyt häntä, vaan he tekivät kaikki lailliset ja laittomatkin temput saadakseen tuon aarteen itselleen.  

Tykkäsin elokuvasta, en oikeastaan muusta syystä kuin siitä, miten en voinut olla näkemättä yhteyttä Jeesuksen vertaukseen Jumalan valtakunnasta. Minua puhutteli se, miten Cage uskoi aarteen olevan olemassa, miten hän reagoi löytäessään sen aarteen, ja vielä miten hän ei hetkeäkään epäröinyt laittaa kaikkea peliin saadakseen pitää aarteen. 

Taivasten valtakunta ON!  

Jeesus kuvaili opetuslapsille valtakuntaa, joka on, mutta jota opetuslapset eivät ymmärtäneet, vaikka siitä esimakua olivatkin saaneet. Taivasten valtakunta ei ole pelkkä unelma, ei toive, fantasia eikä ote sci-fi elokuvasta. Taivasten valtakunta on totta. Jeesus tuli ja julisti sitä, eli sitä, toi sen todelliseksi, käsin kosketeltavaksi ja koettavaksi kaikille.  

Opetuslapsille se oli vaikea uskoa ja nähdä Rooman valtakunnan varjon alla, meille se voi olla vaikea nähdä tässä maailmassa, jossa valtakunnat ja valtiaat ajavat omia etujaan. Opetuslapset uskoivat siihen Jeesuksen tähden. He olivat kohdanneet kuninkaan, joka oli voittanut ei vain syntiä ja kuolemaa, vaan myös heidän sydämensä puolelleen. Mekin voimme kaiken keskellä kohdata Jeesuksen ja vahvistua uskossamme. 

Kun mies löysi SEN.  

Varkki-iltoihin on tullut taas syksystä alkaen muutamia täysin uusia, seurakunnan ulkopuolisia lapsia. On mahtava seurata heitä perjantai perjantain jälkeen, ja katsoa miten Taivasten valtakunta alkaa avautumaan heille.  He kuuntelevat sanan osuuden silmät pyöreinä. Alkavat laulamaan ylistyslauluja pikkuhiljaa. Ja kutsuvat kaverinsa mukaan näkemään ja kokemaan Jumalan todellisuuden.  

Jumalan valtakunta on löydettävissä Espoossakin. Meidä kauttamme.

Mies ILOISSAAN myi kaiken minkä omisti ja osti sen pellon (aarteen). 

Mikä olisi sinulle sen arvoista, että sen saadaksesi olisit valmis myymään kaiken, minkä omistat? Ja vielä iloissasi! Ei tule talot mieleen eikä autot. Perhe kyllä. Mutta silti voisi aivoissa taskulaskin raksuttaa. Jeesus kertoo meille, että hänen valtakuntansa, sen omistaminen on arvokkaampaa kuin mikään tavara.  

Uuden vuoden alussa on hyvä laittaa elämä tärkeysjärjestykseen. Työ, harrastukset, perhe, ystävät. Ne ovat tärkeitä. Jeesus opettaa Jumalan valtakunnasta ja muistuttaa meitä, että kaiken tärkeän ja kiireen keskellä ON yksi, joka on tärkein, arvokkain ja rakkain. Jeesus ja hänen valtakuntansa. Voimme iloiten antaa itsemme tänäkin vuonna kuninkaalle, joka antoi itsensä meidän tähtemme. Hänellä on meille hyvä suunnitelma tänäkin vuonna. 

Siunattua viikkoa!

Taneli Sinivirta

Pastori

Espoon HelluntaiseurakuntaX