Pastorin viikkokirje / vko 5

Shalom, ystävät!


”Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen.” (Hepr 12:1b-2a)

Katseemme voi välillä kiinnittyä epäolennaiseen. Mielemme saattaa murehtia menneitä ja pelätä tulevaa sen sijaan, että se lepäisi tässä hetkessä Jumalan armossa. Tälle päivälle Jumala on varannut tietyn matkan, joka meidän on tarkoitus kulkea Hänen kanssaan. Parasta on olla hidastelematta taikka kiirehtimättä, sillä Hänen vauhtinsa on meille parasta. Hän haluaisi meidän vaeltavan Pyhässä Hengessä, Hänen mielenlaadussaan ja lapsenomaisessa luottamuksessa Hänen huolenpitoonsa.

On ihmeellistä, miten armollinen, rakkaudellinen ja kärsivällinen Taivaallinen Isämme on suhteessa meihin vajavaisiin ihmisiin. Hän on valmis tulemaan meitä lähelle, pesemään rauhattoman mielemme ja virvoittamaan Pyhällä Hengellään, vaikka emme ansaitsisikaan sellaista hyvyyttä.

Olemme vielä matkalla, ja taivalta on edessä sen verran, kuin Jumala on itse kullekin säätänyt. Nämä päivät eivät ole helppoja, ja matkaväsymyksen kokeminen on inhimillistä. Jumala kuitenkin rohkaisee meitä jatkamaan matkaa uskossa ja toinen toistamme tukien, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen


Iankaikkisuusnäkökulmasta katsoen uusi aamu jo sarastaa ja maaliviiva häämöttää. ”Vielä vähän aikaa, aivan vähän, niin saapuu se, joka on tuleva, eikä hän viivyttele.” (Hepr 10:37) Eikö olisi hienoa sanoa kerran samoin kuin Paavali: ”Olen kilpaillut hyvän kilpailun, juoksun päättänyt ja uskon säilyttänyt.” (2 Tim 4:7) Rohkein, levollisin ja tarmokkain mielin eteenpäin kohti iankaikkista kirkkauden valtakuntaa.


Siunaten,

Esa-PekkaX