Pastorin viikkokirje / vko 8

Aurinkoinen tervehdys!

Kuningas Daavid kirjoittaa: 

Minä etsin Herraa, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikista peloistani. Ne, jotka häneen katsovat, säteilevät iloa, eivätkä heidän kasvonsa punastu häpeästä. Tässä on kurja, joka huusi, ja Herra kuuli ja pelasti hänet kaikista ahdistuksista. Herran enkeli asettuu niiden ympärille, jotka pelkäävät Herraa, ja vapauttaa heidät. Maistakaa ja nähkää, että Herra on hyvä. Autuas se mies, joka häneen turvaa! Pelätkää Herraa, te hänen pyhänsä, sillä häntä pelkääviltä ei puutu mitään. (Psalmi 34:5-10)

Olen niin kiitollinen Raamatun sanasta, jonka Jumala on antanut meille rohkaisuksi, lohdutukseksi ja opetukseksi kaikkina aikoina. Yhä uudelleen olen saanut kokea, kuinka Sana virvoittaa mielen ja ohjaa ajatukset oikeille raiteille. Nykyisessä maailmantilanteessa olisi kaikki inhimillinen syy joutua pelkojen vangiksi ja kadottaa elämänilo lopullisesti. Näin ei kuitenkaan tarvitse tapahtua. Ei ole nimittäin mitään estettä eikä yhtäkään rajoitusta sille, ettemmekö voisi Daavidin tavoin etsiä Herraa. Mitkään pimeyden vallat eivät voi kieltää sinua katsomasta Häneen ja säteillä Jeesuksen iloa juuri tämän olosuhteen keskellä. 

Kristinusko on kulkenut voitokkaasti läpi vainojen, maailmansotien, nälänhätien ja alati vaihtelevien poliittisten sekä ideologisten virtausten. Jeesus istuu hallitsijana valtaistuimella, eikä kukaan tule koskaan kukistamaan Häntä. Hän on kuningasten Kuningas ja herrojen Herra, Hän on seurakunnan pää.

Voimme tunnustaa avoimesti: ”Tässä on kurja, joka huusi, ja Herra kuuli.” Hän on meidän turvamme pelkojemme ja ahdistustemmekin keskellä, eikä Hän ole kaukana. Tänään taivas on auki ja Jumala kutsuu meitä maistamaan ja näkemään, että Herra on hyvä.

Näinä aikoina on viisasta etsiä Herran kasvoja, opetella käyttämään aikansa oikein. On tärkeää pitää yhteyttä myös lähimmäisiin. Siihen on monia tapoja. Käytetään kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita meillä on, eikä jäädä murehtimaan sen perään, mitä nyt ei ole. Profeetat ja apostolit olivat vuoroon kaivossa tai vangittuna, toisinaan pahoinpideltynä ja nälkäisinä, välillä yksinäisyydessä ja epätoivoisissa tilanteissa. Kaiken sen keskellä heidän oli mahdollista säilyttää usko Jumalaan ja kasvaa Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa. Tälläkin hetkellä seurakunta elää eri puolilla maailmaa aivan samojen koetusten keskellä. 

Jumalan armo kantaa meitä, kun turvaamme Häneen. Nyt on aika etsiä Herraa, maistaa ja nähdä, että Hän on hyvä.

Yhteys

Älä jää yksin. Tässä pari vaihtoehtoa yhteyden kokemiselle:

1. Tule mukaan keskiviikon Sanan, rukouksen ja ylistyksen iltoihin Teamsin välityksellä. (kuukauden 1. keskiviikko suoratoistona, muut Teams:ssä)

2. Muistutus miehille: säädäthän herätyskellosi tiistaiaamuisin niin, että ehdit mukaan Miesten aamurukoukseen klo 7 Teams:ssä. Luemme Psalmeja, jaamme kuulumisia, rukoilemme pienissä ryhmissä. 

3. Soita ystävälle, jakakaa kuulumisia ja rukoilkaa yhdessä.

4. Ota yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. Voimme keskustella ja rukoilla yhdessä.

5. Tervetuloa iltapäiväkävelylle Espoon rantaraitille. Voimme kohdata toisiamme rennon kävelyn merkeissä, jakaa kuulumisia ja rukoilla ystävän kanssa. Lähtö la 6.3. klo 13 Haukilahdesta Mellstenin rannasta (Mellstenintie 6). Noudatamme kävelylläkin viranomaisten ohjeita. Emme kulje isona ryhmänä, maskia on hyvä käyttää tarvittaessa. Ota halutessasi omat eväät mukaan. (säävaraus)

Siunaten,
Esa-Pekka Mattila
PastoriX