Pastorin viikkokirje / 15


Shalom

Me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki. (2 Kor 3:18)

Mitä katselen, ja missä asioissa mieleni askaroi? Mihin suuntaan muutun tämän päivän aikana? Murehtimisen aiheita kyllä riittää, eikä masentavien uutisten tulva tässä maailmassa tyrehdy. Niitäkin miettimällä me muutumme, mutta millaisiksi? 

Paavali avaa eteemme toisen mahdollisuuden, joka on suorastaan elämää mullistava. Voisinko tänään kääntää katseeni kohti Herran kirkkautta ja tarttua Hänen sanansa lupauksiin? Se on mahdollista, suorastaan toivottavaa. Tämä toisaalta pieneltä ja toisaalta joskus melkein mahdottomalta tuntuva teko saa aikaan ihmeitä. Jumalan lupausten mukaan jokaisella ihmisellä on tänään mahdollisuus muuttua sen kautta, että katselemme Hänen kirkkauttaan.

Hiljenny siis Hänen ihmeelliseen läsnäoloonsa. Suuntaa Raamattua lukemalla sydämen silmät Jeesukseen, joka rakastaa meitä. Ota vastaan syntien anteeksiantamus. Astu uskossa Jumalan edeltä valmistamiin rakkauden tekoihin lähimmäiselle siunaukseksi.

Tänään on ainutlaatuinen mahdollisuus muuttua kohti Kristuksen kaltaisuutta. Ei hukata tätä mahdollisuutta.

Siunaten,
Esa-Pekka Mattila
PastoriX