Pastorin viikkokirje / 17

”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.”’ 
– Matteus 22: 37. 

Jokaisella on joskus ollut avaimet hukassa. Ovi ei aukea. Lukko jää kiinni. Silloin muistellaan ja kaivellaan taskuja. Ei vaan löydy. Silloin on pakko pyytää apua. Soittaa se huoltoyhtiön mies paikalle yleisavaimen kanssa. Se avaa jokaisen oven. 

Jeesukselta kysyttiin, mikä on kaikista suurin käsky. Toisin sanoen, mikä merkitsee eniten, mikä on tärkeintä elämässä, mikä on avain asemassa tässä elämässä. Jeesus vastasi, että Jumalan rakastaminen. Jeesus rakastaa meitä, mutta miksi meille on tärkeää rakastaa häntä? 

Jeesus on avain elämään. Joskus tuntuu, että elämässä mikään ei aukea, maistu ja suunta on hukassa. Jeesus kohtasi ihmisiä, ja sai heidät elämään uudesti kutsumalla heitä seuraamaan häntä. Elämässä on kyse Jeesuksesta enemmän kuin meistä itsestämme. Jeesusta seuraamalla löydämme itsemmekin uudelleen. 

Jeesus on avain Jumalan tuntemiseen. Paavali kirjoittaa Jeesuksen olevan näkymättömän Jumalan kuva. Joskus mietimme, millainen se Jumala oikein on. Mitä hän minusta ajattelee? Mitä Jeesus tekisi? Voimme avata Raamatun, ja oppia tuntemaan Jumala lukemalla Jeesuksesta ja kuuntelemalla, mitä Pyhä Henki meille nostaa sitä lukiessa. 

Jeesus on avain oman elämän järjestämiseen. Joskus on vaikea laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Työ, harrastukset, perhe, ystävät, ja ihan vaan kalenterin suunnittelu voi tuntua vaikealta, tai vähintään ärsyttävältä. Ei riitä aikaa niille asioille tai ihmisille, joista välittää eniten. Mitä uhrata? Kun otamme Jeesuksen rakkauden vastaan ja rakastamme häntä takaisin, niin pystymme arvottamaan elämäämme niin kuin Jumala haluaa.  

Joskus meillä on enemmän kuin avaimet hukassa. Uskovinakin tulee hetkiä, kun meitä koetellaan ja on epävarma olo tästä hetkestä tai tulevasta. Silloinkin on aika keskittyä Jeesukseen. Hän on avain elämään. Emme tiedä mitä tulevaisuus tuo, mutta tiedämme Jeesuksen olevan siellä meidän kanssamme. 

Keskitytään Jeesukseen tälläkin viikolla. Rohkaisen jokaista jo miettimään ja valmistautumaan ensi viikon paasto ja rukous viikkoon – ei ole parempaa aikaa etsiä Jumalan kasvoja ja laittaa Jeesus taas avain asemaan elämässään kuin paasto ja rukousviikko! 

Siunattua viikkoa, 

TaneliX