Pastorin viikkokirje / vko 25

Kesäinen tervehdys!

Elämme vuoden valoisinta aikaa täällä kaukana Pohjolassa, ja valon lisäksi Jumala on hellinyt meitä lämmöllä yltäkyllin. Tänään saimme ihmetellä myös luonnonvoimia ukkosen pauhussa ja tuulenpuuskissa. Jumala muistutti meitä voimastaan ja majesteettisuudestaan. Nautin myös aikaisista rauhallisista aamuista, auringon ensisäteiden noususta ja lintujen riemukkaasta laulusta. Kaikki tämä puhuu Herran hyvyydestä ja uskollisuudesta – Hänen armostaan, joka on uusi joka aamu. Paavali kirjoittaa Luojasta ja luomakunnan ihmeistä seuraavasti: ”Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille, sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan.” (Room 1:19-20)

Raamatun sana on muuttumaton rohkaisun lähde. Paavali muistuttaa meitä kirjoitusten tärkeydestä: ”Kaikki, mitä ennalta on kirjoitettu, on kirjoitettu meille opiksi, että meillä kärsivällisyyden ja Raamatun lohdutuksen kautta olisi toivo.” (Room 15:4) Ehkä joku tarvitsee tänään erityistä rohkaisua yksinkertaisten totuuksien kautta: Taivaan Isä ei hylkää meitä vaikeimpinakaan hetkinä, vaan ottaa meidät kantaakseen käsivarsillaan. Jeesus elää aina rukoillakseen meidän puolestamme, ja Hänen verensä riittää puhdistamaan meidät kaikesta synnistä. Pyhä Henki on Puolustajamme ja Lohduttajamme jokaisena elämämme päivänä. Hän kirkastaa meille Kristusta.

Tässä vielä piristykseksi laulu Auringon noususta sen laskuun saakka. Voit kuunnella sen Tästä linkistäX