Pastorin viikkokirje vko 27

Armo avuksi

Eihän meidän ylipappimme ole sellainen, ettei hän voi sääliä meidän heikkouksiamme, sillä hän on ollut kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan. (Hepr 4:15-16)

Jumala on rikas armossaan. Hän katsoo meihin ihmeellisellä rakkaudella ja anteeksiantavalla sydämellä. Meidän on turvallista kääntyä Hänen puoleensa sen tähden, että Hän on juuri niin hyvä kuin Hän on. Se tapa, jolla Jeesus kohtasi heikkoja syntisiä ihmisiä, ei miellyttänyt kaikkia. Jeesuksen armollisuus oli ikäänkuin liikaa ainakin niille, jotka pitivät itseään toista parempana ja jotka luottivat omiin kykyihinsä ja saavutuksiinsa, omaan hyvyyteensä ja hurskauteensa. 


Jumalan armo on ansaitsematon lahja heikolle ja vajavaiselle ihmiselle. Armon tekee ihmeelliseksi se, että siinä on ihmistä muuttava voima. Kun Sakkeus, samarialainen nainen, Pietari, Paavali, sinä ja minä kohtaamme Jeesuksen, me muutumme – emme vaatimuksen pakosta tai ylhäältä päin annetuista kovista ohjeista, vaan Jeesuksen rakkauden, rohkaisun ja anteeksiantamuksen ainutlaatuisesta vaikutuksesta. 


Hakeudutaan rohkeasti armon valtaistuimen eteen, niin löydämme avuksemme parasta, mitä kukaan voi saada – Jumalan ansaitsemattoman rakkauden ja hyvyyden meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.X