Pastorin viikkokirje / vko 34

”Sinä säälit risiinipensasta, josta et ole nähnyt vaivaa ja jota et ole kasvattanut, joka yhden yön lapsena syntyi ja yhden yön lapsena kuoli. Enkö minä sitten säälisi Niiniveä, tuota suurta kaupunkia, jossa on enemmän kuin 120 000 ihmistä, jotka eivät tiedä, kumpi käsi on oikea ja kumpi vasen, ja lisäksi siellä on paljon ihmisiä?” – Joona 4: 10-11.   

Terveiset hotelli Nikkosta, Kansain lentokentältä Osakasta. Tänne saavuimme 23.8. lennolla Helsinki – Amsterdam – Osaka. Amsterdamissa oli vaihto, ja täällä Osakassa sitten kolmen päivän karanteeni. Kun täällä oltu kolme täyttä päivää, tulevat työtoverimme ja ystävämme pastorit Okita ja Morita hakemaan meitä autoilla, ja vievät meidät Japanin suomalaiselle koululle vielä 11 päivän karanteeniin. Sen jälkeen sitten alkaa arki.  

Oli mahtava lähtöjuhla 15. pvä, kiitos kaikille siitä! Ja todella iso kiitos näistä kolmesta vuodesta, minkä aikana saimme parantua, levätä, voimistua ja palvella yhdessä teidän kanssanne kotiseurakunnassa. Oli hieno antaa takaisin siitä paljosta, mitä olemme saaneet Espoon helluntaiseurakunnalta – minä ihan pienestä pojasta alkaen.  

Jumalan rakkaus veti minua puoleensa jo pyhäkoulupojasta lähtien. Ja vetää vieläkin – tänne Japaniin asti. Luin juuri Joonan kirjan, ja haluan jakaa siitä, miten Joonan kirjan joka luku kertoo meille Jumalan rakkaudesta.  

Joona on meille hieno esimerkki. Hän kun ei tee mitään ihmeellistä. Siksi häneen on helppo samaistua! Joonan kirja alkaa siitä, kun Joona juoksee Jumalaa karkuun. Lopussa Joona valittaa siitä, mitä Jumala on tehnyt. Jumala kuitenkin tekee työtä Joonassa, Joonan kautta ja Joonan ympärillä toteuttaakseen Hänen suunnitelmansa.  

1. Jumalan rakkaus ei ikinä päästä sinusta irti.  Joonan kirjan ensimmäinen luku on yllätyksellinen. Muut profeetat vanhassa testamentissa väläyttävät ihmeitä ja merkkejä. Joona kuulee Jumalan äänen – ja lähtee karkuun. Eikä siinä hyvin käy. Joona joutuu ojasta allikkoon, ja hänet heitetään myrskyävään mereen. Loppuiko Joonan loru tähän? Ei todellakaan. Se on vasta alussa, koska Jumalan rakkaus ei päästänyt Joonasta irti. Eikä se päästä sinustakaan.  

2. Jumalan rakkaus tavoittaa sinut, vaikka olisit pudonnut syvimpään koloon.   Synnillä on seurauksia. Toisessa luvussa Joona vajoaa tosi syvälle. Valaan vatsaan asti. Sitä pimeämpää koloa saa hakea. Joona ei silti ollut yksin. Jumala oli hänen kanssaan, kuuli hänen rukouksensa, ja auttoi Joonaa! Jumalan rakkaus tavoitti Joonan hänen pahimmassa hetkessään. Ja niin se tavoittaa sinutkin. Mikään tilanne ei ole niin paha, ettei Jumala voisi auttaa sinua!  

3. Jumalan rakkaus tarkoittaa sitä, että saat uuden mahdollisuuden.  Ensimmäisellä kerralla Joona munasi, toisella kerralla Jumala käytti häntä voimakkaasti. Kolmannessa luvussa Jumala ei antanut pelkästään Joonalle uutta mahdollisuutta – hän antoi myös koko Niiniven kaupungille uuden mahdollisuuden! Jumala on uusien mahdollisuuksien Jumala. Suurin osa meistä tarvitsee enemmän kuin toisen mahdollisuuden. Kun suunnitelma A ei onnistu, kiitä Herraa siitä, että aakkosia on paljon, ja jatka eteenpäin!  

4. Jumalan rakkaus koskettaa jokaista luotua.  Joonan kirjan viimeinen luku kertoo, kuinka Jumala rakastaa koko maailmaa, ja haluaa että jokainen pelastuisi. Hän haluaa armahtaa jokaista ihmistä, kaupunkia ja maata.   

Joonalla oli menestykäs kaupunki missio Niinivessä, mutta masentui. Joona suuttui Jumalalle, joka armahti Niiniven. Hän ei olisi armahtanut – Niiniveläiset olivat julmia ihmisiä, jotka harjoittivat noituutta, orjuutta ja vaikka mitä pahaa. Silti Jumala armahti heidät. Jumala rakastaa ihan jokaista, sitä pahintakin syntistä. Hänen armonsa riittää jokaiselle. Sinulle, minulle, ja Japanin miljoonille ihmisille.   

Jumala on sovittanut koko maailman synnit ristillä Jeesuksen kautta. Uskomalla häneen saamme kokea armon henkilökohtaisesti. Pääsemme osaksi hänen perhettään. Voimme kiittää uusista mahdollisuuksista, joita hän meille antaa. Saamme olla kertomassa muille hänestä, jotteivat he kääntäisi selkäänsä hänen suurelle rakkaudelle.  

Rukousaiheita  

Lopuksi muutamia rukousaiheta tähän Japanin paluun alkuun.   

1)    Rukoillaan, että me saisimme srk-istutus tiimin kasaan tämän syksyn aikana. Meillä on vanhoja tiimiläisiä, jotka odottavat innoissaan, ja rukoilemme uusia. Erityisesti muistetaan Tampereen helluntaiseurakunnan lähettejä Ruut ja Henry Monosta – he tulevat heti mukaan kunhan saavat viisumit!  

2)    Rukoillaan hyvät tilat kokoontua seurakunnalle ensi vuoden alkuun.  

3)    Rukoillaan, että minä ja Rie saamme teltantekijä töitä kannatusten lisäksi.   

4)    Rukoillaan poikien tänne sopeutumisen puolesta.  

Kiitos kun lähetitte, muistatte ja me muistetaan myös teitä!

Tässä pastori Tanen viimeinen viikkomeili. Nyt taas lähetystyöntekijä Taneli. Seurakunnan sähköposti muuttuu tähän: taneli.sinivirta@fida.info.  Jumalan siunausta & hänen rakkautensa täyteyttä teile,  

Taneli.
P.S. Tuki Japanin työlle

Japanin työlle on oma viitenumero. Voit laittaa lupausuhrisi ja tukesi työlle tätä viitettä käyttäen.

Tilinumero: FI57 2417 1800 0019 93Japanin työn viite: 7773X