Pastorin viikkokirje #36

Syksyinen tervehdys!

Luonnossa värit alkavat pikku hiljaa muuttua ruskan edetessä. Metsässä kävellessä ja väreistä nauttiessa aloin miettiä puhuuko Raamattu mitään väreistä. Toden totta puhuu! Mieleeni tuli Ilmestyskirja, joka on pullollaan värikkäitä kuvauksia valkoisista hevosista, kultaisista lampunjaloista, tulipunaisesta lohikäärmeestä ja monesta muusta. Vanhankin Testamentin puolella on kuvauksia luomiskertomuksen vihreistä kasveista pyhäkköteltan karmiininpunaisiin villoihin ja temppelin kultaan ja hopeaan  -ja kaikkea siltä väliltä. Kaikkein rakkain kohta mikä mieleeni tuli oli kuitenkin Jesajan kirjasta 1:18:”Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi;  vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi”. Näihin sanoihin mahtuu ilosanoma Jeesuksen armosta ja rakkaudesta. Jeesuksella on valta meidät puhdistaa ja heittää syntimme meren syvyyksiin (Miika 7:19). Hän on syntiemme unohtaja ja uuden alun antaja. Jeesuksella on tarjota puhtaanvalkoinen, uusi sivu meille kaikille.

Oman isäni lapsuudessa uskovissa piireissä katsottiin synnilliseksi käyttää punaisia vaatteita. Tänä päivänä meillä ei uskovina enää ole tällaisia rajoitteita. Saamme sen sijaan nauttia Kristuksen tuomasta vapaudesta ja kaikista väreistä. Kiitetään tänä syksynä Luojaa väreistä ja kauneudesta Suomen luonnossa!

Nyt saamme iloita myös koronarajoitusten lieventymisestä.  Tilaisuuksiin ei tarvitse enää ilmoittautua ennakkoon. Kirkkosaliin voi koronarajoitusten purkamisen myötä tulla nyt 50% normaalikapasiteetista. Tänä sunnuntaina 12.9. on vielä kaksi jumalanpalvelusta, klo 9 ja klo 11. 

Viimeiseksi, seurakunnan moninainen toiminta on taas pyörähtänyt käyntiin syksyn tullen. Monissa tiimeissä on kuitenkin henkilövajetta. Pyhäkouluihin voisimme esimerkiksi toivottaa tervetulleeksi kuusikin uutta apuopettajaa. Lisäjoukko ei olisi pahitteeksi useimmissa muissakaan tiimeissä tulkkauksesta miksaukseen. Haastan Sinua harkitsemaan vaikkapa vain yhden palveluskerran antamista tänä syksynä kotiseurakunnallesi tavalla tai toisella. Yhdessä Kristuksen ruumiin rakentaminen tuo siunauksen. Tule rohkeasti vetämään hihasta ja kyselemään palvelupaikkaa, opastamme tehtävään.


Sydämellisesti tervetuloa taas kotiseurakuntaan paikan päälle!

Siunaten,

Mari Lee
PastoriX