Viikkokirje #42

Sananlaskujen kirja esittelee viisauden persoonana ”Iankaikkisuudesta minä olen ollut, alusta asti, ennen kuin maata olikaan. Ennen kuin oli merten syvyyksiä, ennen runsasvetisiä lähteitä synnyin minä. Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita synnyin minä, kun hän ei vielä ollut tehnyt maata eikä mantua, ei maanpiirin tomujen alkuakaan. Kun hän valmisti taivaat, minä olin siinä, kun hän veti piirin syvyyden ylle, kun hän lujitti pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman, kun hän asetti merelle sen rajat, etteivät vedet nousisi korkeammalle, kuin hän oli säätänyt, kun hän vahvisti maan perustukset, silloin minä olin hänen rinnallaan uskottuna, olin hänen ilonsa päivästä päivään ja iloitsin hänen edessään kaikin ajoin.”  [Sananl. 8:1-36]. 

Etsi viisautta  

Viisaat hankkivat lisää viisautta, koska siitä lähtee ymmärrys ja Jumalan tunteminen. Viisaus ilmenee taitoina ja oikeana harkintana ja ohjaa oikealle tielle. Kun viisaus tulee sydämeesi, tieto tulee sielullesi mieluisaksi, harkinta varjelee sinua ja ymmärrys suojelee sinua.

Viisaus kutsuu läheisempään Jumalan tuntemiseen 

Autuas se ihminen, joka kuulee minua, joka valvoo minun ovillani päivästä päivään, vartioi minun ovieni pieliä! Joka minut löytää, löytää elämän ja saa osakseen Herran suosion.  [Sananl. 8:34-35]

         ______________ 

Seurakunta kokoontuu 

Kun keskiviikkona ajoin kirkolle mukaan pastoritiimin tapaamiseen, Jeesuksen rakkaus ympäröi minut ja kaikki huolet katosivat jo matkalla. Meillä oli myös hyvä ja siunattu tapaaminen. Samalla Jeesuksen rakkaudella haluan siunata myös sinua tänään.

Suoratoiston aikana pastorit ja monet muut ovat olleet seurakunnan kasvoina ruuduissa. Nyt voimme jälleen vapaammin kokoontua kirkolla, kotiryhmissä ja muissa seurakunnan tapahtumissa, joten toivotamme kaikki mukaan seurakunnan moninaiseen toimintaan ja tapaamaan toisiamme myös kasvokkain! On hienoa palata yhteen, jutella ja vaihtaa kuulumisia sekä siunata toinen toistamme!  

Esa-Pekan ja Soilen lähtöjuhla 31.10.

Meillä on nyt muutoksen aika monella tavalla käynnissä. Esa-Pekka ja Soile Mattila ovat ilmoittaneet saaneensa kutsun siirtyä palvelemaan Nurmijärven Helluntaiseurakunnassa. Olemme kiitollisia näistä reilusta kahdesta vuodesta, mitä olemme saaneet kokea yhdessä Esa-Pekan ja Soilen kanssa. Olemme oppineet tuntemaan Esa-Pekan selkeistä Sanaan perustuvista saarnoista, ja olemme yhdessä selvinneet korona-ajan yli hyvien suoratoistokokoontumisten avulla. 

Tulevan sunnuntain 31.10. kokous on myös Esa-Pekka ja Soile Mattilan lähtöjuhla. Saamme siunata heidät matkaan, niin kuin Barnabas ja Saulus lähetettiin Antiokian seurakunnasta.  

Johtavan pastorin seuraajan hakuprosessi on myös jo käynnistetty, ja uskomme että Herra johdattaa meitä tässä. Valmistelevaa ryhmää vetää Miikka Soini, ja tiimissä ovat Juha, Pirjo ja Christian. Tiedotamme johtoryhmänä tästä jatkossa lisää prosessin edetessä.  

Kyösti ja Irma Frestadius ovat lupautuneet palvelemaan osa-aikaisina pastoreina marraskuun puolivälistä alkaen ja näin tukemaan pastoreidemme Mari Leen ja Rebecca Palmin työtä tämän siirtymävaiheen aikana. Otetaan myös heidät vastaan kiitollisin mielin! 

Siunaavin terveisin,  

Johtoryhmän puolesta

Kari Hissa X